Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szívbetegség 35 évesen?

Szívbetegség 35 évesen?

Figyelt kérdés

A problémám a következő:

Mellkasi fajdalom, kisugárzik neha karba, neha önállóan karfájás, nehézlégzés stb.

Tudok róla,hogy hipochonder vagyok.

Minden évben 1-2 alkalommal megyek kardiológushoz ( többnél is voltam már) ekg, sziv uh, 2 evente terheléses ekg,minden negatív.

Rendszeresen sportolok, sokat vagyok szabad levegőn, egészségesnek mondhatóan érkezem.

Mennyire kizárható,igy szívbetegség?

Kicsit unom, és a családom is, hogy ezzel megy el az életem.

Köszönöm a válaszokat

dec. 1. 16:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
55%
Lehetseges, de lehet panikroham is.
dec. 1. 16:24
 2/12 A kérdező kommentje:

Vannak panikos tüneteim, jarok pszichológushoz is.

A kérdés a nak szólt, lehet e fel nem fedezett szívbetegségem?

dec. 1. 16:26
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Szorongásnak nevezik, és a félelem táplálja.
dec. 1. 16:36
 4/12 anonim ***** válasza:
69%

Lehet szívbetegség, lehet más is.

Nekem a mellkasi furcsa érzésemet vizsgálták először szívbetegségre, utána pánikrohamra, harmadjára derült ki, hogy bordatörés, ami egy -akkor már hetekkel korábbi - hörghurut folyományaként keletkezhetett, mikor fulladtam és olyan erővel próbáltam levegőhöz jutni, hogy elrepedt baloldalt (és hiába győzködtem őket, hogy szerintem jól van a szívem. Muszáj megnézzék).

dec. 1. 17:07
 5/12 anonim ***** válasza:

Nem értelek. Én is hipochonder vagyok, nekem is megkeseríti az életem, és nekem is vannak/voltak mellkasi panaszaim.

De amikor már sokadjára is elmondják, hogy negatív, akkor már muszáj vagyok elhinni. Neked miért nem megy? Vagy mi a cél, nyitott szívműtét, tegyenek bypass-ra és addig nézzék át a szíved? Feltételezem akkor is fel nem fedezett betegség miatt paráznál.

Mégegyszer, mondom ezt úgy, hogy magam is egészségügyi szorongással töltöttem az elmúlt 2 évem.

dec. 2. 15:26
 6/12 A kérdező kommentje:

Nem tudom. En is mindig azt gondolom,hogy többet nem stresszelek, de aztán jon a rosszullét, a pánik és vele a szorongás.

Könnyű kívülállónak okoskodni, már bocsi...

dec. 2. 15:37
 7/12 anonim ***** válasza:
Esetleg nincs valami elfojtásod?
dec. 2. 16:56
 8/12 A kérdező kommentje:
Csak az van.
dec. 2. 17:14
 9/12 anonim ***** válasza:
Akkor ne kardiológushoz járj, hanem pszihológushoz. Ő majd elmondja, mit kell tenned, és ha betartod, dolgozol magadon, akkor ez el fog múlni. Neked nincs szívbetegséged. Csúnyán fogalmazva neked agybetegséged van.
dec. 2. 23:25
 10/12 anonim ***** válasza:

5 vagyok

Nyilván, ha az életedet nézem kívülálló vagyok, de ha az állapotodat, akkor nagyon nem. Próbáltam nyomatékosítani, hogy ugyanezen mentem keresztül. Ezek szerint nem sikerült.

Én is jártam pszichológushoz, semmit nem használt.

Pedig nekem volt már mindenféle rákom, embólia, számtalan szívroham, agyvérzések stb. Akkor lettem jobban, amikor belegondoltam, hogyha minden betegségem lett volna (vagy akár csak egy is), amit beképzeltem, már réges régen halott lennék.

dec. 3. 07:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!