Mélyaltatásnál gép lélegeztet teljesen?
Figyelt kérdés
Ha valakit mélyaltatásban műtenek,akkor gép veszi àt teljesen lélegeztetést,vagy csak rásegít?Ébredés után helyreáll teljesen normális légzés?nov. 30. 09:08
1/8 anonim válasza:
Műtéti altatásnál spontán légzés van (te magad lélegzel), az altatógép arra van, hogy az oxigén és az altatógáz adagolását pontosan lehessen végezni, valamint, hogy a kilélegzett szén-dioxid elnyelésre kerüljön.
Ha valakit mesterségesen lélegeztetnek, akkor a lélegeztető gép "fújja fel" és veszi ki a levegőt a tüdőből, hogy megtörténjen a gázcsere.
Melyikre gondoltál?
2/8 A kérdező kommentje:
Annyi van lapon javasolt érzéstelenítési mód ITN az ha minden igaz mélyaltatás(vállműtét lesz),s olvastam hogy másnál is volt intubálás ilyen műtétnél,akkor gondolom csak rásegítenek légzésre,hosszra is max 2órás műtét...
nov. 30. 10:27
3/8 Ypszilon1980 válasza:
ITN az mélyaltatás lesz akkor nálad, szóval szerintem gép fog lélegeztetni. Ilyen hosszú műtéteknél általában az izmokat is ellazítják, magadtól nem fogsz tudni lélegezni, de majd ha van itt anesztes, akkor ő jobban el tudja magyarázni.
4/8 anonim válasza:
Nekem most volt mutetem ITN-ben, intubáltak :)
5/8 A kérdező kommentje:
Lélegeztél és rásegítettek csak,vagy gép csinálta,teljesen légzést?
nov. 30. 13:32
6/8 Med_fet_ati válasza:
Szia,
Teljesen a gép csinálja helyetted...
Olyan erős izomrelaxánsokat kapsz, hogy leáll a légzésed, ezért közvetlenül ezután intubálni fognak, és géppel lélegeztetni.
7/8 A kérdező kommentje:
Ijesztően hangzik....
dec. 4. 14:19
8/8 Med_fet_ati válasza:
Nem kell félni...
Írj privátban, ha van még kérdésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!