Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Veszélyes a mélyaltatás?

Veszélyes a mélyaltatás?

Figyelt kérdés

Egészséges vagyok,nem dohányzom,nem vagyok cukorbeteg,ok vérnyomás,ekg is...

Meg vállműtétem lesz,ITN a javasolt érzéstelenítési mód...

Elvileg akkor gondolom nem lehet baj,max másfél órás műtét....

nov. 26. 10:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Figyelnek, vigyáznak rád. Többször altattak, nem volt bajom.
nov. 26. 10:25
 2/12 anonim ***** válasza:
86%
Baj mindig lehet, nyilván esetedben igen csekély az esélye. Az orvos biztos meg tudja mondani, hogy az altatásnak mennyi a kockázata számszerűen. Ha az a szám elég kicsi, arra szoktuk azt mondani, hogy valami "biztonságos", de attól még a kockázat nem 0 soha.
nov. 26. 10:27
 3/12 A kérdező kommentje:

Válaszokat köszönöm.

Kicsit félek tőle,de ez természetes szerintem,első műtétem lesz,és nem is túl hosszú.Ja,és idős sem vagyok,42éves múltam.

nov. 26. 10:35
 4/12 anonim ***** válasza:
75%
Kérlek ne félj, minden rendben lesz. Ellenben a rehab...na az lesz a nem fincsi. Térddel műtöttek, nem kívánom vissza a rákövetkező heteket. Sok sikert!
nov. 26. 11:11
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Hát vállficamok miatt lesz stabilizációs műtét,horgonyokkal rögzítik vissza szalagokat,aztán 3hétig lekötve kéz,fájdalmas lesz,és majd gyógytorna is utána...De ha többet nem ugrik ki vállam,akkor talán hosszútávon megéri....

nov. 26. 11:25
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja, az nem kérdés, még fiatal vagy. Kitartást!
nov. 26. 13:03
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem szívrendellenességem van. Nem minősül betegségnek de nemcűködik teljesen jól az egyik szívbillentyűm. Erről teljesen elfelejtettem szólni altatás előtt. Volt egy 1.5 meg egy 3 órás mély altatásom.

Adtak előtte valami pódító injekciót. Attól megnyugodtam és elkábultam picit. Aztán kb fél óra múlva bevittek a műtőbe. Ott beközötték az infunziót és onnantól se kép se hang. Fura hogy ennyire semmit még életemben nem éreztem. Mintha sehol nem lettem volna arra az időre. Aztán az intenzíven ébredtem.

nov. 26. 19:03
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
7 vagyok. Az altatástól ne félj. Az semmi. Sok öregasszonyt is altattak ahol én voltam, súlyosabb műtétekkel. Felébredt mind. Ott van végig az aneszteziológus. A műtét utáni pár nap az kellemetlenebb tud lenni.
nov. 26. 19:06
 9/12 A kérdező kommentje:

7-8as válaszadó:Ok,megnyugtató válaszod köszönöm.És jobbulást kívánok szívrendelleség miatt.

Első műtétem,de abból indulok ki,ha kockázatos lenne,akkor nem lenne ajánlva műtét.

Hajlamos vagyok sajnos mindent túlaggódni,vagy legtosszabbra gondolni.Papíron ITN a javasolt altatási mód az elvileg mélyaltatást jelent,jobb lett volna doki elmondja pár szóban mi fog történni,mert nem mondott semmmit szinte eddig...

nov. 26. 20:25
 10/12 anonim ***** válasza:

Köszi de ez egy rendellenesség. Nem gyógyul meg. :) amúgy nem érzek semmit csak futni hosszútávon nem tudok.

Műtéteknél kellene szólnom róla. De elfelejtettem és mégis túléltem.

Nagyon nem tud mit mondani az orvos. Előző nap késő delután ehetsz elvileg utoljára. Ejfelig lejetett inni. Reggel elküldtek zuhanyozni, hogy tiszta legyél. Ha szőrös vagy érdemes azt a területet leborotválni még otthon különben ott borotvál meg rossz minőségű borotvával egy ápoló. Elaltatnak és minden utána fog történni.

Nem emlékszel majd semmire. Első alkalommal a műtőre sem emlékeztem. Második alkalommal igen de aztán bekötötték az infúziót és sötétség.

Mire felébredsz max egy infúzió fog lógni a kezeből ennyi.

Kapsz fajdalomcsillapítót pár óráig kába leszel aztán szép lassan magadhoz térsz.

nov. 26. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!