Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A zsirdaganat tudom hogy tud...

A zsirdaganat tudom hogy tud növekedni, de kisebbedhet is? Vagy csak növekedni tud ? Mert akkor nekem valószínűleg nem is az van. Amit a kórházi papírra irtak ahhoz nem értek, viszont bemásolhatom hátha más elmegy rajta😅

Figyelt kérdés
nov. 28. 14:19
 1/8 A kérdező kommentje:
Bal alkar lagyresz UH.: Bal oldalon a felkar distalis harmadában a duzzadt régiónak megfelelően a zsírszövet kifejezetetten echódus. A vénák compomitalhatóak. A zsírszöveten belül egy 40x13mm es valamint fölötte egy 6mm legnagyobb átméröjű hypervascularisalt nycs. láható Ancurysma nem figyelhető meg.
nov. 28. 14:28
 2/8 anonim ***** válasza:
33%

Két gyulladt nyirokcsomó van ott, körülöttük a zsír is gyulladt. Trombózis nincs, kóros verőértágulat nincs.

Nem zsírdaganat. Ha javult, akkor csökkent a gyulladás. Kiderült, hogy mi okozta? Seb, macskakarmolás van a kezeden?

nov. 28. 14:47
 3/8 A kérdező kommentje:

Nemtudni mi okozta ,most novemberbe van egy éve a kezembe már. Változó egyébként néha csak akkor érzem ha megnyomom de már 2 hete rendesen látszik szabad szemmel és fáj is, kemény csúcsos kicsit. De folyamatosan hol visszább megy hol így kituremkedik mint most.

Vettek tavaly vért is vagy 4 szer, uh, mri, röntgen de nem tudják. Most megint visszamentunk októberbe a sebeszetre ott vagy biopsziat javasolnak vagy teljes kivételt. Én jobban örülnék ha kivennék mert hiába szúrják meg ha ugyanúgy tüneteket okoz majd utána is, inkább akkor vegyék ki és úgy küldjék tovább gondolom szovettanra.

Ja és köszönöm a választ 😊

nov. 28. 14:55
 4/8 anonim ***** válasza:
Ez kisebb nem lesz.Jobb ha eltávolítják.
nov. 28. 15:41
 5/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Ez nem zsírdaganat, csak zsírszövetben van az elváltozás. Gyulladásra tippelnék, de hogy mi okozza nem tudom. Viszont érdekes, hogy alkar UH vizsgálat volt és felkar dist. részen írták le.
nov. 28. 19:59
 6/8 anonim ***** válasza:

2. vagyok. Core biopszia a következő lépés, ha ilyen régóta fennáll az elváltozás. Ki is vetetheted, ha az hamarabb megszervezhető. Antibiotikumot kaptál? Azt kellett volna először megpróbálni. Ha arra nem múlik, akkor mintavétel (uh vezérelt vagy sebészi).

Mi nem tetszett az előző válaszomon? Teljesen szakmai volt, azt gondolom. A komprimálható véna átjárható lumenű, azaz vérrög által nem elzárt vénát jelent.

nov. 28. 21:48
 7/8 A kérdező kommentje:

Én mindenkire zöldet nyomtam. Mikor tavaly novemberben először megjelent akkor 1 hónapig táppenzen voltam mert minden részem annyira fájt nembirtam felkelni, hánytam, lázas voltam, a karjaimat emelni nemtudtam. A hajamat is anyukám fesulte meg annyira nemb irtam mozgatni.Ez kb tartott egy hónapig közbe jarkaltunk a kórházakba. A verkep igazából csak gyulladast mutatott de ezenkívül tökéletes volt,ez az állapot tartott kb 1 másfél hónapig hol rosszabb hol jobb volt. Azóta pedig kb 2 hetente újra bedagad pár napig ( kiveve most mar 2 hete tart)meg jobban is látszik ilyenkor érzékenyebb is...

Egyébként nemkaptam rá úgy semmit. Annyit mondtak jegeljem, meg vegyek be fájdalomcsillapítót aztán ha hónapok múlva is ott lesz mintát vesznek, konkrétan a core biopszia van a papírra írva.

De gondolom ha valami komolyabb lenni annak 1 év alatt lenne más tünete is..

nov. 29. 07:25
 8/8 anonim ***** válasza:
A kórtörténet alapján gyulladásos maradvány valószínűleg, de bizonyítani kellene.
nov. 29. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!