Ennek az orvosi utasításnak mi lehet az oka, értelme? Vashiányom van, kb tavaly derült ki, de azelőtt sokáig nem voltam vérvételen - valószínűleg már évek óta tart, csak akkor derült ki. A háziorvos azt mondta, hogy ne szedjek vas készítményt!
Figyelt kérdés
aug. 19. 06:22
1/21 anonim válasza:
Lehet hogy van valami betegséged, amin rontana a vaskeszitmeny. Meg amúgy is csak nagyon súlyos vashianynal kell extra vaskeszitmeny. Alapvetően be lehet vinni eleget természetes módon is.
2/21 anonim válasza:
Inkább túl sok a vasad, ha ezt mondta az orvos!
3/21 A kérdező kommentje:
Nem túl sok!!! Kevés!
És nem eszem állati eredetű élelmiszereket, így nem annyira tudom bevinni táplálkozásal.
aug. 19. 07:28
5/21 anonim válasza:
Ha kevés lenne, akkor nem az ellenkezőjét tanácsolja az orvos. Konkrét lelet nélkül nincs kedvem tovább vitázni.
6/21 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem, de összevissza szokott beszélni - akkor is így tett.
Most itt kérdezem. Hátha van valakinek tudomása ilyesmiről.
aug. 19. 07:38
7/21 anonim válasza:
Ja, ha nem eszel állati eredetű ételt, akkor ez a szokásos következmény. Feltehetően B12 hiány van.
8/21 A kérdező kommentje:
#5. Vérszegénység is van és vashiány!
Azóta voltam egy szakorvosnál, ő sem értette, hogy miért mondta azt a háziorvos, hogy ne szedjek vasat.
Különböző daganatos megbetegedésekre voltam vizsgálva, azok sincsenek. Hála Istennek.
Mi lehet még az ok?
Pl. autoimmun betegeknek tilos a vaspótlás?
aug. 19. 07:47
9/21 A kérdező kommentje:
#7. De ez nem kizáró ok a vaspótlásra...
A háziorvos a B12-t még sem említette.
aug. 19. 07:50
10/21 A kérdező kommentje:
Vas: 8,6 a legutóbbi leleten.
Nem szedek semmilyen gyógyszert, úgyhogy afféle esetleges gyógyszer kölcsönhatás sem lehetett az oka az utasításának.
aug. 19. 08:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!