Gavisconhoz hasonló hatású dolog refluxra van-e?
Ennek súlyosabb következménye is lehet, pl. rák.
Arról nem írtál, hogy milyen életmódot folytatsz és hogyan étkezel, ha szigorúan vennéd ezt a részét, talán érhetnél el javulást.
Semmit nem írsz a táplalkozasodról. Pedig az a kulcsa és megoldása mindennek.
Ilyesmivel nem szoktak műtétre küldeni, azért az nagyon ritka eset. Keress rá a reflux diétára a neten és tartsd be.
Már kerestem de sok konkrét nincs.
Paradicsom és citrusok tiltva, zsíros ételek, erős füszerek tiltva, sokszor keveset, jól megrágva. Csirkehús lehetőleg párolva, zöldségek. Ennyit találtam.
Bár valamelyik nap a krumplifőzelék hozott enyhülést.
Sajnos sokat nem mozgok. Tervben van, illetve néha neki indulok, de akkor meg az ízületeim kezdenek rá.
Nem ennyi van a neten ez nem igaz. Én is refluxos vagyok oldalakat találtam a xoutpube is tele van videókkal a témában
Úgy látom te semmit n akarsz tenni magadért csak vapi bogyótól várod a csodát az is legyem ingyenes. Még utána nézni is lusta vagy a diétának. Menj el a gégészetre megnézik a nyelőcsövedet és kapsz tájekoztatást. Bizony lefogyni sem ártana. Felejtsd el a savanyú dolgokat, gyümölcsleveket, édességeket, szénsavas italokat, kávét teát, füstölt zsíros ételeket, csípőset, paradicsomszószt, nyers hagymát, erős fűszereket, tormát, mustárt, chipseket. Sok zöldség nyeresen és parolva, krumpli, rízs, bulgur, köles. Sovány húsokat lehet enni. És zöldfűszereket használni, zsírszegény tejterméket is lehet kb ennyi hajrá. Salvus víz és fejérakác tea kapható a patikában
15# ez nem igaz, rengeteg oldalt végigböngésztem már, külföldit is. Youtube-on is végignéztem minden videót amit be sikerült hozni a "reflux" szó keresésére. Sok értelme ugyan nincs mert szóról szóra ugyan azt írja mind, a lényeget leírtam. Egyébként orvos csak a paradicsomot és a citrusféléket említette, szóval túlzásba nem vitte a tájékoztatást. Amiket írtál, tartom. Gondolhatod, hogy minden gondolatom e körül forog hogy megoldjam.
Gaviscon: nyilván nem kell hogy ingyenes legyen, de azért elég elkeserítő dolog hogy életfogytiglan évi 300.000 Ft legyen csak egy problémára a gyógyszer (bár igazából gyógyszernek nem nevezném hiszen csak segít elviselni az állapotot).
Igen, bizony nem ártana lefogyni, csak állandó maró gyomorral elég nehéz koplalni, mikor egyetlen enyhülést az evés jelenti. Örülök ha neked sikerült, elmondhatnád hogyan!
Szívesen venném azt is ha linkelnél néhány oldalt, ahol konkrét recepteket találnék.
Köszi!
Leírtam neked 2 savlekötőt. Miért nem beszélsz a haziorvossal és iratod fel? A gaviskon nem egy hatékony szer. Nem értem miert azt szeded ha drága is. Leírtam a salvus vizet meg a fehérakác teát is. Ezek sem drágák.
Leírtam milyen dietat kéne tartanod akkor nem lennél éhes folyton.
De te csak panaszkodsz.
Április óta szedek gyógyszereket. A mai napon írta fel a negyedik félét a háziorvos. Több csomag reflux teán túl vagyok, ugyanúgy salvus vizet legalább öt másfél literest vettem és megittam már. Miért gondolod hogy fél év alatt nem próbáltam már mindent ki amit csak hallottam vagy olvastam?
Azért itt érdeklődök mert az orvosnál most voltam negyedszer, és még mindig nem javultam semmit. Kétségbeesetten keresem a megoldást, mert az orvos csak kísérletezik rajtam. Vagy csak nálam hatástalanok a gyógyszerek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!