Valaki járt hasonló cipőben? Dohányzás, leszokás.
Sziasztok!
31 éves férfi vagyok .
10 évet dohányoztam napi 10-15 szál ment el. Picit hosszas lesz a dolgot leírni.kb 3 éve költöztünk új lakásba ahol padló fűtés van. Nagyjából ekkor áttestem egy ebv fertőzésen ami a manduláimat tönkre tette, 2cm nyirokcsomok az álkapcsom alatt ,melyek a mai napig megvannak. (Reaktív jellegüek).hónapokig be volt gyuladva az egész torkom és köhögtem ,e mellet a májam gpt értéke is 180 volt hónapokig. Ezekből egy dolog maradt vissza a köhögés. Nyilván sajnos igen cigiztem ...
Akkor voltam tüdő röntgenen ami negativ volt. Idő közben az orvosom refluxra gyanakodott de konkrét kivizsgálásra nem küldött. Csak írta a savcsökkentőt. De ez elmúlt 2 évben nem igazán hatott. Időközben többször próbáltam letteni a cigit de sajnos kevés sikerrel. Reggelente folyamatosan húrutos köhögés gyötört volt amikor napközben is . Kb 3 hete ismét voltam röntgenen mely megint negatív lett. Addigra már nem cigiztem egy hete és azóta se. Pár napra el is múlt a köhögés de mostanában újra köhögök ,nyilván nem olyan intenzitásal . Azért írtam le mindent így egybe mert orvosom most asztmára gyanakszik és végre kaptam beutalót pulmológiára is . De sajnos olvastam hogy a copd nak is hasonló tünetei lehetnek . Plusz elmúlt évekbe 2 pánikrohamom is volt amikor fulladtam is. Ezekbe az esetekben is 98% véroxigén szintet mérték nálam . Van továbbá 15-20 kiló plusz súlyom is valószínűleg ez sem segít. Utóbbi időben újra járok focizni és bírok 1-1,5 órát futkosni , persze van amikor kifuladok...
Munkahelyemen napi 10-12 km sétálok emellet.
Szerintetek mi lehet a problémám vagy valaki volt hasonló helyzetbe ?
Igen
ebv fertőzésem előtti 8 hónapban 2 is .
Akkor az a bajod. Nem a padlófűtés.
Én akkor tudtam letenni a cigit amikor megnyugodtam lelkileg. Persze stressz mindig van, kisebb nagyobb de megtanultam kezelni!
Neked sajnos a dohányzás a legkisebb problémád most. Az oltás rendesen meggyepálta a szervezeted.
Inkább menj csináltass véranalízist, véralvadási kivizsgálást, d dimer a neve, mielőtt összeesel hirtelen szívhalállal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!