Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Visszatérő húgyúti fertőzések,...

Visszatérő húgyúti fertőzések, krónikus hólyaghurut??

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagyjából 1 éve szenvedek folyamatosan visszatérő húgyúti fertőzésekkel. Tüneteim: égő érzés, elviselhetetlenül fájdalmas vizelés, alhasi fájdalom

Volt egy tenyésztésem, E Colit mutatott ki.. (ezek alapján az alábbi két antibiotikumnak elvileg hatnia kéne)

Szedek tozegafonyat, D mannozt, nagyon figyelek a higieniara és napi 3 liter folyadékot iszom meg. Monural már nem segít, Nitrofurantion is csak addig amíg szedem, utána egyből visszatér. Szexuális együttlét felerősíti, akkor erősebbek a tüneteim.

Nagyon el vagyok keseredve, tudom apróságnak tűnik de teljesen tönkreteszi az életem, párkapcsolatom, nem merek elmenni sehova...

Voltam több vizsgálaton, ahol megalapítottak vesetagulatot, elfolyasi akadályr és műteni is fognak, de felek hogy nem feltétlen van a kettőnek közé egymáshoz..

Kérlek írjátok le nektek mi segített, ha hasonló cipőben jártok. Illetve ajánljatok kérlek jó urologust akár Budapesten (én győri vagyok), aki erre specializálódott és nem csak a szokásos alap dolgokat javasolná...

Nagyon depressziós vagyok miatta és nem látom a végét egyelőre.

Urovaxom tapasztalatok esetleg??

Hiprexet rendeltem most mert külföldi fórumokon mindenki ezt ajánlja hátha...

nov. 26. 01:18
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:

Valahogy odakerülnek ezek a baktériumok amik a székletben tenyésznek.

Vagy rosszul tölöd a feneked. Hátrafelé kell. Nem szabad hátulról előre. Mosakodni is érdemes utána szappanos vízzel.

Vagy a párod is fertőzőtt csak tünetmentes és újrafertőz. Urológus ki tudja mutatni.

Anászexet felejtsétek el.

Ha pisilsz is csak óvatosan töröld ha a hátsó részre is megy ne befelé töröld le.

Gyakran cseréld a törölközőt amivel alul törlöd magad és magasabb hőfokon mosd

nov. 26. 04:06
 2/24 anonim ***** válasza:
Nyilvános helyen ne használd soha a kitett wc papírt
nov. 26. 04:07
 3/24 anonim ***** válasza:
A kivirágú füzike tea megelőzésre jó lehet medveszőlőt is szokták ajánlani de azt nem mindenki gyomra bírja. + c vitamin. De az amúgy is megpisiltet.
nov. 26. 04:09
 4/24 anonim ***** válasza:

Arra is figyelj, hogy amelyik kezeddel a fenekedet mosod ne azzal mosd elöl. Mert átviheted a bacikat. Fürdőszivacsot se használj erre a területre.

Én is sokáig küzdöttem a problémával de mióta ezeket betartom nincs nagy baj.

Vesetágulatnak milyen tünetei vannak?

nov. 26. 04:14
 5/24 anonim ***** válasza:
Gondold át mi változott az életedben az elmúlt évben.
nov. 26. 04:15
 6/24 Ypszilon1980 ***** válasza:
Olvastam egyszer egy tudományos cikket arról, hogyha vannak ilyen hosszú távon visszatérő, panaszokat okozó húgyúti fertőzések, akkor kell szedni 2-3 hónapig probiotikumot. Vagy rosszul adod a mintát le, rossz a higiénia. Jó lenne tudni a vesetágulat is mi miatt van.
nov. 26. 07:31
 7/24 A kérdező kommentje:

1-es nagyon figyelek a higiéniára, minden nagywc után ha itthon vagyok megmosakszom zuhannyal, vagy törlőkendő ha máshol. Páromnak volt vizelettenyesztése negatív, ovszerrel védekezünk plusz a húgyúti fertőzést nem lehet átadni én úgy tudom. A törölközőre jobban figyelek majd!

3. Urzinolt (ami medveszolot tartalmaz) szedek semmit nem segít, plusz C vitamint is szedek

4-es Nincsenek tünetei, velem született, csak ultrahangon derült ki.

5-ös a legnagyobb változás a szex, de ahogy mondtam altalaban ez után is erősödik. (Naszutas betegség a neve). Előtte utána mindketten mosakszunk, ovszer, előtte vizeleturites utána egyből fel liter víz vizeleturites történik orvosi javaslatra.

6-os igen ezzel próbálkoznék most, csak keresem a megfelelőt ár érték arányban!!! De amúgy szar mert sokan erre gondolnam hogy nem vagyok higiénikus pedig ha tudnák mennyivel az átlag felett figyelek mindenre:(( Vesetagulat elvileg velem született, csak nem vették észre, úgyhogy én attól félek nem ez a probléma.

nov. 26. 07:54
 8/24 A kérdező kommentje:
Egyébként elvileg a vesegond azt okozza, hogy az egyik vesém kicsit lassabban működik emiatt az elfolyasi akadaly miatt és arra gondoltam hogy emiatt ott panghat a vizelet lehet ez problémás, de tényleg soha nem volt felfazasom 1 évvel ezelőttig úgyhogy tényleg ami legnagyobb változás az az együttlét, de mostmár anélkül is visszajön, csak addig jó amíg az antibiotikumot szedem.
nov. 26. 08:03
 9/24 Ypszilon1980 ***** válasza:
Igen, de az e.coli az bélbaktérium, tehát az nem eredhet a veséből, akkor sem ha pang ott a vizelet, esetleg lehet sipoly, de gondolom az már kiderült volna.
nov. 26. 09:43
 10/24 anonim ***** válasza:

Az e colit pedig csak kintről kaphatod.

Bizony átadjátok egymásnak a pároddal! Ha azt mondta az orvos, hogy nem akkor keress sűrgősen másik orvost.

A szex után rosszabb meg azóta van. Nem esik le, hogy akkor itt van a probléma?

Nálunk is itt volt. A párom hisztizett, hogy neki semmi baja. Aztán mergelődve elment az orvoshoz. Ott egy pálcikával a húgyöve tövéből vettek mintát nem tenyéaztést csináltak! És kiderült, hogy bizony ő is fertőzött. Kapott antibiotikumot 2 hetig no szex és azóta megszűnt a probléma.

Valamiben szerintem nem vagy őszinte. Mert e coli a kakából kerül oda. A probiotikum meg nem segít hosszutávon. Az egyetlen dologra jó, hogy pár hétig szedve pl egy antibiotikum kúra után megakadályozza a rossu baktériumok és gombák durva elszaporodását. De hosszútávon szedve pont hátráltatja a normál flóra visszaépülését.

nov. 26. 10:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!