Epilepszia eszméletvesztés és tudatkihagyás nélkül? Létezik ilyen amit a párom tapasztal?
EEG-je is volt és epilepsziásnak diagnosztizálták úgy 10 éve. Nem szedi a gyógyszereket, sose szedte, mert elvileg nála reflex rohamok vannak vagyis különféle külső mechanikai ingerekre jön elő. Egy simogatás a karján, lábán, hirtelen megérintések hatására ha nem számít rá. Tudatát nem veszti el, de habos köpete jön és mélyen szedi a levegőt, sokszor utána órákig nem, tud rendesen lélegezni és habzik a nyála, de beszélni is tud, rendesen mindent felfog, bármi feladatot képes megoldani amit az agyával kell csinálni olyankor. Izomrángása is van néha, hastájon és nyakon. Olyan befeszítő jellegű mozgás, mintha húzná, de nem direkt csinálja, hanem folyamatos ingereket érez rá. Van, hogyha stresszesebb napja van rögtön érzi ezeket és előfordul, hogy olyan ingerült, zaklatottnak tűnő, de volt már agresszív érzete is, és azt kérte, hogy most egyedül lehessen még elmúlik. Szerencsére tudatosan kezeli, csak én azt gondolom, hogy gyógyszert kéne szednie! Ha nem szedi, lehet a végén belehal ebbe idővel vagy rosszabbodik nem? Mit csináljunk? Modern gyógyszert kapott 2 éve, a legújabb és legjobb Briviactot írta fel neki az orvos ahová én "rángattam" el, hogy kezeljék ezt nála, mert nem bírom elnézni, ha rosszul van és nem kap levegőt és órákig próbálkozik mély légvételeket venni, közben habos a nyála és vörös az arca is, valamint izzad, verejtékezik. Semmi más eltérést nem találtak nála, csupán koponya MR-en agyvíztér tágulatot, amire azt mondták, hogy kizárt, hogy klinikai tüneteket okozzon nála, mivel annak járászavar, demencia a tünete és nem epilepszia.
Ez az epilepszia típus mennyire gyakori, hogy nincs eszméletvesztése soha és minden tudatos nála, az is, hogy érzi mikor kezdődik és jön az inger neki, hogy most roham lesz valamiért ami kiváltotta. Néha félek megérinteni hirtelen, mert a végén rohama lesz. Rossz ez így!
Az epilepsziának rengeteg típusa van, sokféleképpen mutatkozhat
Szedni kéne a gyógyszert és akkor nem lenne ilyen para
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!