Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Alapos a gyanúm hogy PCOS-em...

Alapos a gyanúm hogy PCOS-em van. Ki hogyan jutott orvoshoz, mikre számíthatok?

Figyelt kérdés

Elkezdtem olyan tünetekrt produkálni ami miatt azt érzem pcos-es vagyok. Az eddigi inzulin rezisztenciához társult még szőrösödés, hajhullás, hízás anélkül hogy változtattam bolna az étkezésemen bármit is. A mensim viszont rendszeres. A meddőséget mjnt tünet pedig nem tudom mert még nem voltam senkivel (nemrég lettem csak nagykorú).

Egyedül kell intéznem a kivizsgálásokat, a szüleim nem tudnak benne segíteni. Endokrinológushoz menjek először vagy nőgyógyászhoz? Államiban kéne gondolkodni, mert nincs jelrnleg pénzem magánra (a péterfybe tartozom egyébként). Tudnátok esetleg valamit ajánlani akivel pozitív tapasztalatotok volt?

Még egy kérdés. Sok helyről hallottam hogy gyakran csak egy fogamzásgátlót adnak, és kész. Van rá esély hogy a helyén kezeljék a problémámat?

nov. 19. 19:40
 1/5 anonim ***** válasza:
22%

Miért, mégis mi számít "helyén" kezelésnek?

Az összes PCOS guidelineban a fogamzásgátló kezelés elsődleges, ha az illető nem szeretne éppen aktuálisan gyereket. Csak itt gyakorin találták ki, hogy méreg.

Nyilván szükséges az anyagcsere rendezése, de azért nehogy azt gondold, hogy az az összes PCOS-es betegnek megoldás.

nov. 19. 20:02
 2/5 anonim ***** válasza:
Háziorvostól kérj beutalót endokrinológushoz. Ő majd a tünetek alapján kér labort, illetve egyéb vizsgálatokat, ha szükséges.
nov. 20. 16:15
 3/5 anonim ***** válasza:
Úgy sem lehet megúszni a nőgyógyászt, mivel a PCOS diagnosztikájának egyik kritérium a policisztás petefészek, az endokrinológus meg nem fog hüvelyi UH-t csinálni ugyebár.
nov. 20. 16:18
 4/5 anonim válasza:

A PCOS diagnózishoz 3 tünetből 2-nek meg kell lenni. 1: rendszertelen menstruáció, 2:hormon probléma 3:megnövekedett és/vagy cisztás petefészek. Először nőgyógyász, tőle kérj egy hormonlabort. (2 vérvételből áll megadott napokon, a ciklus elején és vége felé). Ha esetleg el akar hajtani egy fogamzásgátlóval ne hagyd magad. Az csak elfedi a problémát, nem megszünteti.

Érdemes lehet kipróbálnod egy komolyabb vitamin kúrát. Magnézium, q10 koenzim, d3 vitamin (4000NE), Berberin, omega 3. Nagyon sokat tudnak javítani.

Nekem ugyan PCOS-em nincs, ,,csak'' IR-em. Viszont nálam egy elvesztett baba után derült ki, rettenetesen beleástam magam a témába, komoly kutatómunka, szigorú életmódváltás, és rengeteg vitamin után büszkén jelentem fogytam 30 kilót, nagyon nagyot javult az eredményem, és a kisbabánk is lassan megérkezik. Nekem ezek a dolgok beváltak.

nov. 28. 20:15
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát figyelj kettős dolog ez a fogamzásgátló. Annak idején szerettem volna fiatalon kipróbálni a gondtalan szexet. A nagyon magas férfihormonszintemet miután évekkel az abbahagyás után megnézettem, teljesen normális értékű volt. A hajlam a trombózisra jelentősen megnövekedett. Egy kis ideig lehet megéri szedni, azért nem kell ördögnek gondolni a fogamzásgátlót. Teherbeeséssel nem voltak gondjaim. Nem kell emiatt félni, több gyermekes pcos beteg nők vannak tele a világban.
dec. 10. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!