Nagyim kemot fog kapni, mire számitsunk? Mibe segitsunk mit tegyuk ?
Daganata van a mellébe sajnos áttétes nyirokcsomoba is van..(:
Pozitiv segitokesz valaszokat szeretnek nagyon megkoszonnem.
12, a kemó a gyorsan osztódó sejteket támadja. Ilyenek pl. a haj, a bőr vagy az emésztőrendszer sejtjei. Ezért hullik ki a hajad, van hányingered és hasonlók. . :)
Azt azért valld be, hogy a festő-mázoló szakmáddal orvosi véleményt alkotni elég nagy butaság.
14-es vagyok,
pontosabban nem gyorsan osztódó, hanem gyorsan növő.
Egy hónapja vettek tőle szövettant a daganatból ami bal mellébe van. Most a bal melle teljesen megduzzadt, a hasa közepéig majdnem leér ez mitől lehet? Nem kapott semmi kemot, semmi sugarat.
Ct-re van időpontja december 12-13-ra.
Persze. Koszonom a segitseget.
De szerinted ez mitol lehet? Hazi orvosa szerint begyulladt
Azért aki egy ilyen kiíráshoz elkezdi a kemoterápiát szidni ilyen stílisban meg lebeszélni róla a beteg hozzátartozóját azt én lecsuknám minimum egy évre. A saját életével szórakozzon. Ma már személyre szabott terápia van. Nem ugyan azt a kemot kapja mindenki. Nem mindegyiktől és nem mindenkibek hullik ki a haja és bem mindenki lesz rosszul utána és nem mindenki fog hányni. Komolyan nem értem miért kell riogatni fantazmagóriákkal a kérdezőt. Szégyellheted magadat!
Ahogy írta más is most minden forogjon a beteg körül. Minden legyen úgy ahogy ő akarja ahogy neki jó. Hogy csak a gyógyulásra tudjon koncentrálni a beteg. Ne mondogassátok, hogy meg fogsz gyógyulni. Mert ezt baromi idegesítő hallgatni. Inkább arra lesz szüksége, hogy őt meghallgassa valaki akkor is ha 15ször panaszol el valamit. Ne sajnáljátok és ne essetek kétségbe mert attól még jobban megijed a beteg. Csak legyetek vele ha igényli. Ha nem akarja azt is el kell fogadni.
A diagnosztikai vizsgálatot meg ne halogassátok ilyen sokáig. Ez nem játék. Van sok magán diagnosztikai lehetőség. 1 db ct azért nem egy vagyon. Egyébként az orvostól merjetek kérdezni ha valami nem világos vagy nem tetszik.
Ne haragudj, hogy ezt írom, de senki nem fogja tudni megmondani neked mitől dagadt be a mamád melle a fotelból. Ezért kell a ct. :(
A kemótól és sugártól pedig sokan meggyógyultak, véglegesen is. Türelmesnek kell lenni. Sajnos hosszadalmas a gyógyulás. Ezt a nagyinak is érdemes mondani ha elkeseredik vagy legyengül. Meg kemó előtt ha nem eszik a beteg azt hallottam enyhébbek a mellekhatasok. Ennek olvass utána vagy kérdezz rá majd az orvosnál. Hátha segít picit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!