Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A tüdőgyógyászom elküldött...

A tüdőgyógyászom elküldött CT-re mert kb egy másfél centis kerekárnyékot látott a rtg-n, a ct lelet kiadása után szeretne még egy pet ct-t.Egyébként nem mondott semmit,se jót se rosszat. Ennyire nagy lenne a baj?

Figyelt kérdés
[link]
nov. 14. 12:31
 1/9 anonim ***** válasza:
39%
Göbös pajzsmirigy, a tüdőlebenyben nem rosszindulatú csomó (daganat).
nov. 14. 13:13
 2/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
Egyelőre nem tudni, de vélhetően nagy gond nincs. A vizsgálat után majd több infó lesz. Azért mondjuk valamit mondhatott volna a dokid.
nov. 14. 13:51
 3/9 anonim ***** válasza:
Az SPN az szoliter tüdőnodulus más néven, vagyis az az elváltozás, ami miatt odaküldtek. Ráírták a leletre is, hogy 3 hónap múlva kontroll javasolt. A PET CT egy kicsit több információt ad és nyilván azért küldtek további vizsgálatra, mert ennyiből nem egyértelmű a diagnózis.
nov. 14. 13:57
 4/9 A kérdező kommentje:

Ahogy látom azt írták a kissé lebenyes karakterű gócra,hogy benignus,ami állítólag jóindulatút jelent. Mennyire fordul elő,hogy mondjuk egy további vizsgálatnál mondjuk a Pet CT mégsem jóindulatút mutat ki?

Ergo gyakran van olyan,hogy első CT vizsgálatra valami jóindulatú,aztán kiderül,hogy mégsem?

nov. 14. 15:20
 5/9 anonim ***** válasza:
#4: Elég sokszor lehet, mert ez egy irtó drága vizsgálat és indokolatlanul nem szokták megcsinálni. A benignust főleg arra kaptad, hogy 3cm-nél kisebb és hogy megnyugodj. Az orvosodnak meg odaírták az ijesztgetést a lobulált kontúrral.
nov. 14. 15:33
 6/9 A kérdező kommentje:
Én mint laikus ahogy tudom a karélyozott vagy a csillag alakzatú a rosszindulat szimbóluma. Ez,hogy enyhén lobulált a fene se tudja mit takar..Én legalábbis nem.
nov. 14. 15:40
 7/9 A kérdező kommentje:

2-es

Azt mondta, hogy fogalma sincs, hogy mi lehet az..

nov. 14. 18:51
 8/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
Persze, ha lenne, nem küldene sehová sem. Sok oka lehet, nem csak daganat. Pl. nekem a tüdőben van egy terület, amire azt hitték valami rossz dolog, aztán CT-n kiderült, hogy semmi kóros nincs ott, csak egy lipoma, valószínű mivel volt PTX-em, annak valamilyen kezeléssel összefüggő maradványa.
nov. 14. 19:13
 9/9 A kérdező kommentje:

8-as

De legalább neked a mezei ct-n kiderült..

A doktornő a ct-t elemezve se tudott semmit mondani. Csak annyit, hogy nem tudja még most sem.

nov. 14. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!