Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Magasabb glükóz, hba1c érték,...

Magasabb glükóz, hba1c érték, kell tovább vizsgálni? Többi lent..

Figyelt kérdés
6,3- as glükózzal és emelkedett Hba1c értékkel kell foglalkozni? Régi: 6,1%, (6%-ig jó) új 43%(42- ig jó) ezzel érdemes terhelésest csináltatni vagy diétáztat az orvos? Mostanában elég szomjas vagyok. Mintha le fel liftezne a cukrom.

okt. 27. 14:59
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Zabkekszbol a gyori edes, az nem túl cukros? Illetve hülye kerdes, de pl.a 0%-os túrórudi neha megengedett vagy protein puding? Nem vagyok egy nagy chipses a lencseset szoktam neha venni.
okt. 28. 20:18
 12/17 A kérdező kommentje:
Vettem gullon kekszet( nem csokis) az jó lehet az étkezések között?
okt. 28. 20:19
 13/17 anonim ***** válasza:
Én is szoktam Győri Édest venni, nyugodtan ehetsz néha Túró Rudit, csak ne ess túlzásba. Ezért írtam, hogy ez nem olyan kemény, mint a cukorbetegek diétája, csak nagyobb odafigyelést igényel, mint amit eddig csináltál/csináltunk. Én reggelizőkekszet is szoktam venni(sima Lidl-ben kapható gyümölcsös vagy csokis), de a műzliszelettel vigyázni kell, az nagyon cukros. Ehetsz mogyorót vagy mandulát is, én van amikor egy kis ropit rágcsálok, ha ahhoz van kedvem. Viszont ne ess bele abba a hibába, hogy folyton rágcsálsz valamit, az étkezések között minimum 3-4 órát tarts, mert különben folyamatosan fent lesz a cukrod és ez is rontja a Hgb-t. Ezek a kekszfélék arra jók, hogy kiváltsd vele egy-egy normális étkezést, ha nem tudsz leülni rendesen enni.
okt. 28. 22:21
 14/17 A kérdező kommentje:
Zabrudit vettem a cukormentest, a kenyereket probalgatom ill. vissza is szoritom amennyire lehet, inkabb reggel 1 szendvics, aztan nuku, vagy 1 reggeli szendvics 1 ebed szendvics, de az assziszt. azt mondta kenyer pl egyaltalan ne legyen injabb zsemle(?)
nov. 2. 16:06
 15/17 A kérdező kommentje:
A tesztaval vagyok bajban, arrol nem szeretnek lemondani, de azt is muszaj csokkenteni, sült krumpli csak par szem vagy semmi, rizsbol veszek majd barnat, nehez lesz átállni.
nov. 2. 16:10
 16/17 anonim ***** válasza:

A zsemlét általában azért szokták javasolni, mert annak az adagja jobban kiszámítható, mint a kenyéré, mert egy szelet kenyér lehet egy tenyérnyi, meg két tenyérnyi is, így nehezebb számolni vele, de élettani hatásaiban semmi különbség nincs a zsemle és a kenyér között. Próbálgasd a kenyereket, vannak nagyon finom teljes kiőrlésűek. Én nagyon szeretem a "Jókenyér" márkát, elég nagy a választék és kifejezetten finomak a kenyereik és sok helyen lehet kapni. Azt, hogy neked melyik jön majd be, neked kell kitapasztalni.

Tésztát nem árt visszafogni, de ez a legkönnyebben helyettesíthető, ugyanis a durumtészta már lassú felszívódású szénhidrát és személy szerint egy hangyányi különbséget sem érzek a "rendes" és a durumtészta között, sőt ez még olcsóbb is szokott lenni. Durumtésztát bármelyik áruházláncban vehetsz, nekem legjobban a Lidl-ös Combino ízlik. Megpróbálkozhatsz a teljes kiőrlésű durumtésztával is (ennek barna a színe), hátha neked bejön, de én például ezt nem tudom megenni.

Rizs esetén nem kell magadat barnarizzsel "kínoznod", a basmati rizs is lassú felszívódású és ennél szintén semmi különbség nincs a normál rizshez képest.

A sült krumpli tényleg problémás, de ésszel azért néha ezt is lehet enni, különösen ha sok zöldséges köretet is eszel hozzá.

Bármelyik diétáról is beszélünk arra figyelj, hogy az ételek, köretek mellé sok rostosat egyél, ugyanis ez lassítja a felszívódást. Például a rizs inkább legyen zöldséges rizs vagy a rántotthús mellé egyél mindig savanyúságot vagy salátát, a szendvicsben mindig legyen valamilyen zöldség.

Ha elég ideje csinálod a diétát és utánaolvasol a dolgoknak, majd rá fogsz jönni ezekre a trükkökre és arra is, hogy nem is olyan vészes az átállás, ha megtalálod a neked legjobban ízlő termékeket.

nov. 2. 16:58
 17/17 A kérdező kommentje:
Hú pont most vettem jó kenyeret rozsosat, nekem az nem ízlik nagyon, vettem a sparban tökmagos toast- ot, az már inkább. Illetve regebben vettem a pur purt. Remelem lehet kapni kész rizst a felsoroltak közül, nem mondjuk ami eleve problémas, hogy utalok főzni. Úgyhogy erőt kell venni magamon.
nov. 2. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!