Magasabb glükóz, hba1c érték, kell tovább vizsgálni? Többi lent..
A zsemlét általában azért szokták javasolni, mert annak az adagja jobban kiszámítható, mint a kenyéré, mert egy szelet kenyér lehet egy tenyérnyi, meg két tenyérnyi is, így nehezebb számolni vele, de élettani hatásaiban semmi különbség nincs a zsemle és a kenyér között. Próbálgasd a kenyereket, vannak nagyon finom teljes kiőrlésűek. Én nagyon szeretem a "Jókenyér" márkát, elég nagy a választék és kifejezetten finomak a kenyereik és sok helyen lehet kapni. Azt, hogy neked melyik jön majd be, neked kell kitapasztalni.
Tésztát nem árt visszafogni, de ez a legkönnyebben helyettesíthető, ugyanis a durumtészta már lassú felszívódású szénhidrát és személy szerint egy hangyányi különbséget sem érzek a "rendes" és a durumtészta között, sőt ez még olcsóbb is szokott lenni. Durumtésztát bármelyik áruházláncban vehetsz, nekem legjobban a Lidl-ös Combino ízlik. Megpróbálkozhatsz a teljes kiőrlésű durumtésztával is (ennek barna a színe), hátha neked bejön, de én például ezt nem tudom megenni.
Rizs esetén nem kell magadat barnarizzsel "kínoznod", a basmati rizs is lassú felszívódású és ennél szintén semmi különbség nincs a normál rizshez képest.
A sült krumpli tényleg problémás, de ésszel azért néha ezt is lehet enni, különösen ha sok zöldséges köretet is eszel hozzá.
Bármelyik diétáról is beszélünk arra figyelj, hogy az ételek, köretek mellé sok rostosat egyél, ugyanis ez lassítja a felszívódást. Például a rizs inkább legyen zöldséges rizs vagy a rántotthús mellé egyél mindig savanyúságot vagy salátát, a szendvicsben mindig legyen valamilyen zöldség.
Ha elég ideje csinálod a diétát és utánaolvasol a dolgoknak, majd rá fogsz jönni ezekre a trükkökre és arra is, hogy nem is olyan vészes az átállás, ha megtalálod a neked legjobban ízlő termékeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!