Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Magasabb glükóz, hba1c érték,...

Magasabb glükóz, hba1c érték, kell tovább vizsgálni? Többi lent..

Figyelt kérdés
6,3- as glükózzal és emelkedett Hba1c értékkel kell foglalkozni? Régi: 6,1%, (6%-ig jó) új 43%(42- ig jó) ezzel érdemes terhelésest csináltatni vagy diétáztat az orvos? Mostanában elég szomjas vagyok. Mintha le fel liftezne a cukrom.

okt. 27. 14:59
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
38%
Vegyél vércukor mérőt és méregesd a reggeli étkezés előtti vércukrodat. Ha 6 alatt mérsz, nincs komolyabb gond, ha többször fölötte, keress fel egy diabetológust.
okt. 27. 15:20
 2/17 A kérdező kommentje:
Marmint maganban? Vagy a hazidoki is beutalhat bar gondolom ilyen ertekekkel nem fog..meg..
okt. 27. 15:39
 3/17 anonim ***** válasza:
Házidoki is beutalhat, de egy mérési eredmény kevés.
okt. 27. 16:07
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

#1 Normál vércukor szint mellett is lehet emelkedett HgbA1c érték. Nekem minden mérésem a normál tartományban van, mégis magasabb a Hgb, ami inzulinrezisztenciát jelez.

Válaszoló: Az egyszeri magasabb vércukor szint nem gond, ez akármitől lehet, de az emelkedett Hgb (ami gyakorlatilag egy 3 havi átlag) már jobban jelez egy folyamatot. Igen, kell vele foglalkozni és érdemes terheléses vizsgálatot csinálni, bár lehet, hogy első körben csak diétát ír elő az orvos és 3 hónap múlva visszarendel kontrollra. A jó hír az, hogy a diéta ilyenkor még nagyon szépen rendbe tudja szedni ezt az enyhén emelkedett értékeket. Vedd úgy, hogy kaptál egy figyelmeztető jelet és ne keseredj el. A diéta sem nagy cucc, kerülni kell a gyorsan felszívódó szénhidrátokat és finomított cukrot tartalmazó ételeket, italokat és rendszeresen kell étkezni. Ez még nem a cukorbetegek szigorú diétáját takarja, csak némi önmérsékletet kíván.

okt. 28. 05:24
 5/17 A kérdező kommentje:
Nekem nem azzal van bajom, hogy egyszer lett magasabb, hanem tunetek is vannak mellé, amit nem tudok mire velni. Pl.szájszárazsag, hőhullam( (reggeli) neha este. Gyengeség. Minimális fogyás. Ez lehet a változókor is akar..sőt..
okt. 28. 09:58
 6/17 A kérdező kommentje:
Nekem nagy cucc, mivel ahol dolgozom nehezen tudom megoldani a normalis evest, neha örülok ha be tudok kapni egy szendvicset, elég stresszes is, gondolom ez nagyban hozzájárult a dolgokhoz.
okt. 28. 10:00
 7/17 A kérdező kommentje:
Ilyen ertekre megcsinaljak a terhelesest?
okt. 28. 10:06
 8/17 anonim ***** válasza:

1. A stressz tényleg emeli a vérnyomást. Nálam már az is előfordult, hogy nagyon hirtelen riadtam fel az ébresztőre és már attól magasabb lett az éhgyomri vércukrom néhány tizeddel és a vérnyomásom is.

2. A rendszeres étkezés nem azt jelenti, hogy 3 fogásos ebédet kell mindig enni, hanem arra kell figyelni, hogy étkezések között ne essen le és evésnél ne emelkedjen meg túlzottan a vércukrod. Én is nehezen osztom be a napomat, ezért van nálam akár Korpovit vagy zabkeksz, amiből 3-4 óránként megeszek 2-3 szeletet, már ez is szépen egyensúlyban tudja tartani a cukrot.(Fontos, hogy lassú felszívódású legyen, tehát zab vagy teljes kiőrlésű és ne legyen benne túl sok hozzáadott cukor!)

3. A tüneteid nem feltétlenül csak a cukorbetegségre utalhatnak. Ez tényleg lehet a változókor, viszont a változókor okozhat inzulinrezisztenciát, tehát ez oda-vissza működhet.

4. Orvostól függ, hogy terheléses vizsgálatot kér-e. Ezért írtam, hogy előfordulhat, hogy először csak diétát fog javasolni.

okt. 28. 18:30
 9/17 A kérdező kommentje:
Igen, dietat mondott. Ha nem javul, akkor gyógyszer.
okt. 28. 20:12
 10/17 A kérdező kommentje:
Terhelest erre nem csinalnak. Nekem a 3 havi is magasabb.
okt. 28. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!