Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Magas vérnyomás?

Magas vérnyomás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ma éjszaka elég gyorsan ki kellett ugranom az ágyból, röviden van egy kis kutyám és ki kellett vinnem piszkitani, egy picit fel húztam magam rajta mert bepisilt, de nem is ez a lényeg. Felkeltem, kivittem, közben össze takarítottam és mikor már feküdtem le hirtelen lezsibbadt az egész felső testem alig kaptam levegőt, hirtelen rám tört a légszomj, szédültem, éreztem, hogy már az ájulás szélén állok. Ekkor megmértem a vernyomasom és 142/90 volt! Ittam pár kortyot, leültem, próbáltam nyugodtan lélegezni és egy idő után elmúlt, plusz egy fél frontint is bevettem, sosem szedem de most szükségesnek éreztem, el aludtam, mikor reggel felkeltem a vernyomasom 120/80 volt és semmi bajom. Nagyon megijedtem. Igazából nem is nagyon választ várok, mert gondolom ez a hirtelen felugro vernyomas miatt lehetett.?!

okt. 24. 18:54
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Féloldalas volt a zsibbadás? Korod? Nemed? Testsulyod? Betegség, amiről tudsz?
okt. 24. 19:02
 2/5 anonim ***** válasza:

Az a 142/90 nem olyan vészes. Nem gondolnám, hogy ettől volt, ráadásul felpattantál, kimentél, még fel is takarítottál és utána jött a rosszullét amikor megpihentél, nem pedig közvetlenül felpattanás után.

Nem tudom mi okozta, de szerintem nem a vérnyomás volt a fő kiváltó tényező.

okt. 24. 19:59
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem akarok hülyeséget írni, de én pánikrohamra tippelnék. Voltam pánikbeteg, hasonló tünetekkel voltak pánikrohamaim.
okt. 24. 20:06
 4/5 anonim ***** válasza:
142/90 nem annyira magas vérnyomás, hogy ez önmagában ilyen tünetet okozzon. Ez inkább pánikroham lehetett, főleg úgy, hogy a Frontin segített, ugyanis a frontin nem vérnyomáscsökkentő, hanem a nyugtató hatásnak köszönhetően csökken le a vérnyomás.
okt. 25. 07:52
 5/5 A kérdező kommentje:

32 éves Nő vagyok!

Betegségről nem tudok. 48kg vagyok. Nem fel oldalas volt, hanem a mellkasom a hátam és a két karom zsibbadt.

nov. 17. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!