Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Valaki segitene a leletem...

Valaki segitene a leletem értelmezésében? Orvos kihajtott kb alig beszélt valamit

Figyelt kérdés

A pajzsmirigy jobb lebenye 28x19x62mm , bal lebenye 24x20x65mm, az isthmus 9mm vastag

A parenchyma egyenetlen kontúrú, megtartott echogenitasu és keríngésű, ami mellett számos echoszegény terület különül el.

Tovàbb kell mennem endro-vizsgálatra.

okt. 16. 13:46
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Hmm én már mindenre kiváncsi vagyok, az orvostól kb semmit nem lehetett kérdezni, mondta ott lesz leleten minden

Kiküldött azzal hogy "majd endro vizsgálatánál eldöntik kell e gyógyszer vagy sem, s ennyi"

Ebből aztán sokat értek 🫡

okt. 16. 17:14
 12/18 Mad Max2 ***** válasza:
100%

Minden Hasimoto betegnek ilyen az ultrahang lelete (nekem is)

Ez egy autoimun pajzsmirigy(gyulladás) ami a pajzsmirigy alulmüködösét okozza

Kell szedned pajzsmirigy hormont porló gyógyszert majd és időközönként kontrol UH ra járnod

Nagyon kicsi az esély hogy ebből bármikor is rosszindulatú daganat legyen.

okt. 16. 17:48
 13/18 anonim ***** válasza:
UH-val nem diagnosztizálnak rákot, azt csakis szövettannal lehet. Nyilván vannak/lesznek vizsgálatok a legrosszabb lehetőségek kizárására, amik nem valószínűbbek, de jobb, ha időben kiderül. Utána pedig szükség szerint kapsz gyógyszert.
okt. 16. 17:59
 14/18 A kérdező kommentje:

És ezt a betegséget endron mondták? Az Uh-n nem lehet megállapítani?

Kiváncsi leszek milyen gyorsan adnak oda időpontot..:// azt se mondta nekem ez most túlműködik vagy alul.

okt. 16. 18:00
 15/18 Mad Max2 ***** válasza:

TSH szinted?

Me gondolom volt laborvizsgálat is...

okt. 16. 18:01
 16/18 A kérdező kommentje:
De ha szövettan kéne, akkor gondolom szóltak volna Ultrahangkkor nem?
okt. 16. 18:02
 17/18 anonim ***** válasza:
16: nem. türelem, nyugalom, tudják, hogy mit miért csinálnak.
okt. 16. 18:04
 18/18 A kérdező kommentje:
Még nem volt laborvizsgàlat, uh-ra hamarabb kaptam időpontot mint vérvételre.
okt. 16. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!