Ha vérnyomáscsökkentő szedése mellett életmódváltás is történik, akkor hogy fog kiderülni, hogy van-e még szükség gyógyszerre?
Nekem 150/100-nál mondta a doki, hogy akkor mostantól vérnyomáscsökkentő. Egy szem ebből, egy szem abból.
Szedtem 2-3 hétig, mértem a vérnyomást otthon, munkahelyen, felkeléskor, sport után, nyugalomban, és hát nap közben az jött ki, hogy ilyen 105/70 környékére nyomta le a gyógyszer.
Felhívtam a dokit, mondtam neki, hogy olyan vagyok, mint a mosott fos, megpróbálkoznék a fél-fél szemmel, a felső értékem van 100 körül. Mondta, hogy rendben, méregessem, aztán meglátom. Felment 120/80 körülre. Pont jó.
A fogyásom, a sok mozgás azonban nem vitte lentebb, elhagyni ezt már nem tudom. Egyeztess a dokival, jelezz vissza, ha szerinted sok az adag (honnan tudná, hogy mi a terápia hatása, ha nem kap visszajelzést).
Persze megpróbálhatod pár napig elhagyni (amíg kicsit ki is ürül), de nem valószínű, hogy varázslatosan rendbejött, a gyógyszert meg nem véletlen kaptad.
Receptre hál istennek nem is drága a gyógyszer, félszemenként fél évre elvagyok 3000 Ft-ból. Amúgy meg negyedév lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!