Rengeteg wcn üléstől kialakulhat olyan izom lazulás hogy ne legyek képes visszatartani a székletet?
Sajnos IBSem van, voltam rengeteg orvosnál, gasztroenterologustol elkezdve egesz pszichiaterig es nem jutottunk semmire, semmit nem talaltak igy valszeg ibs, se gyogyszert se dietat nem adtak. igy sajnos rengeteg idot toltok a wcn mert folyamatosan szekelek. nyilvan kellemetlen es probalom csokkenteni de folyamatosan jon. Nem erolkodok annyira mert igazabol elegge puha de nem hasmenes. Csak szimplan orak is eltelnek mire sikerult befejeznem. Kerlek ne nevessetek ki, komoly a kiirasom.
Van e barmi tanacsotok? Evek ota ezzel kuzdok es nagyon elegem van.
Illetve van ra esely hogy meglazulnak az izmok?
Sajnos fajdalmaim es aranyerem van.
De hogyhogy nem találtak semmit? Másik gasztroenerológusnál is voltál?
Mit jelent az, hogy folyamatosan wcn ülsz és sokáig tart? Hogy kell ezt elképzelni?
A leírásod alapján nekem úgy tűnik, mintha nem működne rendesen a záróizmod, ezért folyamatosan jön ki minden.. Rosszul gondolom?
Fáj közben a hasad? Van olyan helyzet, hogy normálisan működik a dolog?
Amúgy ha az első gondolatom jó, lehetséges hogy esetleg ilyen intim torna szerű segíthet megerősíteni ott az izmokat.
Természetesen probálom higénikusan csinálni, lehúzom amint el végeztem, ha úgy érzem nagyjából jó, akkor felállok csinálok valami rövid egyéb tevékenységet (fogmosás, pakolás, fésülködés bármi) és utána megint érzem visszaülök és folytatom.
Kettő gasztrósnál voltam, voltam dietetikusnál is, de nem jutottunk sehol semmire. Azt mondják szervi ok kizárva, pszichésen van. Hiába járok terápiára lassan 10 éve, nem javult ez a dolog. Ja és 20 alatti nő vagyok.
Gyomortükrözés is volt, proktológusnál is voltam kb egy éve ott azt mondta rendben van az izom.(végbél tükrözés)
De nem írtad, hogy csak úgy érzed, hogy wczned kell, vagy tényleg normálisan jön is? Nem tudod visszatartani, nem működnek az izmaid? Vagyis ha nem mennél el wcre, beszarnál? (Ezt komolyan kérdem)
Nekem tini korunkban a nővérem volt hasonló a pisiléssel. Lefekvés előtt közvetlenül muszáj volt elmennie pisilni akkor is, ha előtte 10 perccel volt. Néha kihallgattam, és kb szó szerint 2 cseppet pisilt, magyarul nem kellett neki egyáltalán, csak pszichés volt az egész.
Az oké, hogy jársz terápiára, de konkrétan erről is beszéltek? Ha így lenne, tudnád már az okát. Szerintem válts pszichológust.
Az ilyen dolgoknak valahol mélyebb lelki oka van. Esetleg egy gyerekkori trauma, ahol féltél, hogy nehogy bekakilj. Vagy esetleg meg is történt. Vagy valamelyik szülődet láttad ilyen helyzetben. (Sokszor az ember ilyenekre nem emlékszik már).
Ha ilyenek nem jöttek szóba 10 év alatt, akkor mit vársz a terápiától? Ott is csak akkor tudnak segíteni, ha konkrétan foglalkoznak helyzetekkel. Amelyik pszichológus pedig nem jutott még el veled ebben a kérdéskörben semeddig, az nem jó szakember!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!