Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Azt olvastam, hogy 41,5 C...

Azt olvastam, hogy 41,5 C fokig nem kell lázat csillapítani. Igaz ez? Próbáltátok már?

Figyelt kérdés

szept. 19. 13:27
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
82%
Azért 41.5 fok már nagyon magas. Az már kórházi eset. Ha 38.5 a lázam már általában beveszek egy lázcsillapítót. Hol olvastad?
szept. 19. 13:33
 2/20 anonim ***** válasza:
79%
Dehogy igaz...
szept. 19. 13:38
 3/20 anonim ***** válasza:
73%

Ismerősöm gyerekét ilyen lázzal már "nem szállítható"-nak minősítették,nem vitte be a mentő,nehogy belehaljon!

Irtó nagy butaság, amit írsz!

A lázat csillapítani kell. És nem foktól függ,hanem a beteg állapotától,hogy mikor.

szept. 19. 13:55
 4/20 anonim ***** válasza:
68%
Hol írtak ilyet amúgy?
szept. 19. 13:55
 5/20 anonim ***** válasza:
24%

Ha valaki amúgy egészséges (pl. tehát nem szívbeteg stb.), és tud inni, akkor nem kell sehány fokosan. De ha rosszul érzi magát a láz miatt, akár 37,5-nél, akár 41,5-nél, akkor ajánlott csillapítani. Nem a testhőmérséklet számít, hanem a közérzet. A láz nem káros, a magas láz sem (ismétlem: akkor, ha az illetőnek nincs alapbetegsége, ami miatt másképp kéne eljárni), sőt egy kicsit segíti, gyorsítja a gyógyulást. A rossz közérzetnél viszont megéri a lázcsillapítás, mert minimális mértékben lassítja a gyógyulást csak, és inkább leszek beteg (de nem folyamat lázas) mondjuk 4 napig, mint lázcsillapító nélkül szenvedjek 3 és fél napot.

Lásd még: [link]

szept. 19. 13:59
 6/20 anonim ***** válasza:
86%
Idióta az, ki ilyet állít. Ha orvos, akkor különösen szégyen. 40 feletti lázzal kórházba is kerülhet az ember. Az egyik rokonomnak nagyon magas láza volt gyerekkorában, azóta epilepsziás.
szept. 19. 14:05
 7/20 anonim ***** válasza:
71%
42 fokon kicsapódik a fehérje. Az emberben sok fehérje van. Ha nem csillapítják a lázat, akkor meg lehet halni.
szept. 19. 14:38
 8/20 anonim ***** válasza:
67%
Hat en nem tudom, de 38-nal en mar annyira szedulok, a lelkem csak koveti a testem, hogy muszaj lehuznom a lazam.
szept. 19. 15:17
 9/20 anonim ***** válasza:
75%
5! Ez nagy butaság,amit írsz. Akár Novák Hunor írta, akár nem. Hogyne kéne csillapítani! Agykárosodás is lehet belőle!
szept. 19. 18:50
 10/20 anonim ***** válasza:
67%
Csak ha az ellenségedről van szó.
szept. 19. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!