Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi lehet ez és milyen orvoshoz...

Mi lehet ez és milyen orvoshoz forduljak?

Figyelt kérdés

26 éves lány vagyok. Soha életemben nem voltak gyomorpanaszaim szerencsére, nem érzékeny a gyomrom, nincs ételallergiám. Lassan 2 hete szenvedek hasfájással, olyan érzés mintha egy óriási kő nyomná a hasam. Néha kavarog is és rossz a közérzetem. Nincs sem hasmenés sem hányás. Soha életemben nem volt ilyen és kezdek megijedni.

Terhesség kizárt, gyógyszert szedek és csináltam 2 tesztet is biztos ami biztos alapon, negatívak.

Háziorvoshoz kéne megindulnom gondolom, de ő legtöbbször előszeretettel legyint a panaszokra “biztosan csak stressz” címszóval.

Hasi ultrahang, esetleg komolyabb vizsgálatok kellenének?

Tényleg nem egy kis hasfájásról van szó, nagyon rossz a helyzet

aug. 30. 06:58
 1/4 anonim ***** válasza:
49%

Stressztől nem lehet?

Nem hiszem hogy szervi oka van, annak más tünetei is lennének

aug. 30. 07:25
 2/4 anonim ***** válasza:
49%

Ezt tényleg stressz. Ennek hatására a hasfalban izmok feszülnek meg, ami a hasi szervek nyomását növeli, ez okozza a kő érzést, közben meg a szervezet kortizolt termel, ami a hosszútávú stresszt okozza.

Ha stressz az oka, akkor azt kikapcsolhatod 2 üveg sörrel, hatására az agyban a agyban a gamma-amino-vajsav neurotranszmitter szintje emelkedik, fokozza dopamin felszabadulását is, elkezdi csökkenteni a kortizol szintet.

Ha ez nem segít, akkor menj szépen el a háziorvosodhoz, elküld hasi ultrahangra, vérvételre (máj- és vesefunkciók, gyulladásos markerek).

aug. 30. 07:40
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Elmehet ultrahangra, de valszeg semmit nem fognak találni nála
aug. 30. 08:00
 4/4 Senior Séf ***** válasza:
Első blikkre SIBO-nak mondanám.
aug. 31. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!