Mind 2 hónaljamon meg vannak duzzadva a nyirokcsomók. Ez miért lehet?
20 éves nő vagyok. Egy pár hete észre vettem hogy az egyik hónaljamnál egy nyirokcsomó megduzzadt(piros, duzzadt és fájdalmas volt) de 1 héten belül eltűnt. Azt gondoltam lehet az aluminiumos dezodorommal van a problém ezért váltottam aluminiummentesre. Most is folyamatosan megduzzad majd eltűnik hol az egyik hol a másik hónaljamban vagy mindkettőben. Ezek a duzzadások nem tartanak sokáig csak 1-2 max 3 nap fájdalmasak, pirosak, puhák és maguk a csomók nem nagyobbak 1cm-nél. Már voltam előtte érzékeny aluminiummentes dezodorra, de ott viszkettem is tőle. Szerintetek ezt az új dezodorom okozza vagy valami komolyabb problémám lehet?
(Szezonális allergiám van, de az nem hiszem hogy nagyon befolyásolja a dolgot)
Próbálj már meg ne használni dezodort.
Tudom most ott sokan megköveznek, de nekem a hónaljam az utóbbi időbán állandóan begyulladt, évek óta ugyan azt a golyós dezodort hasznàlom. Befejeztem, semmit nem hasznàlok, ha izzadok és alkalmam van nedves intim kendővel megtörlöm. Elmúlt a gyulladás róla. Köszönöm, nem is használok többet.
Teljesen eltömíti a pórusokat ezek a szappanos sza**ok. Ja es 29 eves vagyok, nem idős.
3-as
Köszönöm a tanácsot, de sajnos nagyon izzadós vagyok és fogalmazzunk úgy ha 3 órán keresztül mosakszom akkor is elég kellemetlen a szagom ha nincs rajtam dezodor. A családom meg folyamatosan piszkál és megaláz amiért nincs jó illatom, mert leszoktam az aluminiumos dezodorról😅.
Megértem! En is nagyon izzadós vagyok, de nekem fontosabb az egészségem.
De esetleg vegyél valami termeszetes összetevőkből álló dezodort. A minőségi áruk nem olcsók ez biztos, viszont jók.
Kérd esetleg egy bőrgyógyász tanácsát.
Szerintem elsődleges legyen az egészséged. Az nem vezet semmi jóra, ha a hónaljadban a verejtékmirigyek, esetlegg a nyirokcsomók begyulladnak àllandóan. Abból előbb-utóbb nagyobb gond lesz.🙂
Kérdező Nek megy...
Nem nyirok csomó nagy valószínűséggel hanem verejték mirigy.
Kérdező, ez lehet a melegtől, lehet a hormonoktól, lehet valamilyen bakteriális fertőzés is, sokminden lehet.
Mutasd meg a háziorvosodnak, nem fog kinevetni, nyugi. Vagy bőrgyógyásznak, ha sikerül oda bejutni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!