Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehet tüdőrákom?

Lehet tüdőrákom?

Figyelt kérdés
34 éves vagyok, nő. 14 éves koromban szoktam rá a cigire, ezt nem úgy hogy napi egy doboz cigi, csak hébe hóba. Rendszeresen kb 18 éves korom óta kb fél doboz/nap. Aztán 27 évesen leszoktam, majd 2 éve vissza. Jobb lapockám alatt rendszeresen érzek egy kellemetlen, de tompa égő, inkább csípő fájdalmat. Nem köhögök rendszeresen viszont ha igen, akkor sokszor távozik átlátszó hurut. Ez csak pár köhintés, nem fojtó. Ma reggel úgy keltem mint akit megtapostak fáj a hátam és a melleim alatt a bordámnál. A jobb mellem felett oldalt is rendszeresen fura csípő fájdalom van. Nem elviselhetetlen sokszor észre sem veszem, csak tompa. Kértem beutalót a háziorvostól aki nem ad, mert szerinte hülye vagyok, ezek csak a helytelen testartastól és a monoton munkától vannak. Esetleg rossz a matracunk. Ilyen fiatalon ritka. Igen, nyilván ritka, de nem lehetetlen. Legszomjam nincs, valóban a mozgáshoz mozdulathoz tudom inkább kötni a fájdalmat, nem levegővételhez. Viszont mostmár, ha nagy levegőt veszek akkor is fáj. Mekkora esélye a daganatnak? Hogy tudnék kiharcolni egy beutalót röntgenre vagy ct-re? Cigi közben sem köhögök egyébként, ez mennyire lenne általános tünet? Most megfogadtam leteszem, lesz ami lesz már nem fogok dohányozni. Mik a tünetei kezdeti stádiumban a tüdődaganatnak? Akinek hátfájassal jelentkezik azt hogy kell elképzelni? Mennyire fáj?

aug. 17. 10:39
 1/9 anonim ***** válasza:

Először is, tényleg jobban jársz ha leteszed! Sok mindennek a töredékére csökkented vele a valószínűségét... Persze ettől ugyanúgy meg fogsz halni, sajnos ez van megírva :/

Aztán meg, olyan háziorvos, aki nem ad beutalót, ha kéred, az egy barom. Orvost kell váltani. A háziorvosnak az a dolga, hogy azt tegye amit kérsz. Többre úgysem alkalmasak, ha náthánál komolyabb betegséged van (tisztelet a kivételnek).

Ettől eltekintve nem valószínű, a tüdőrák leginkább az idős embereknél jön elő, persze nem kizárt ennyi idősen sem, de nem hinném.

Jobbulást.

aug. 17. 10:54
 2/9 anonim ***** válasza:
Lehet, de nem valószínű, szinte kizárt. Amúgy a mostohaapámnak a térde fájt csak, amikor tüdőrákos lett, a háta vagy bordája egyáltalán nem.
aug. 17. 10:57
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Kicsit megnyugtató. Mindenki tisztában van a dohányzás káros hatásaival, de legtöbben úgy vagyunk vele, hogy velünk ez úgysem történik. Pedig, de! Mindenképpen utána járok, ha más nem magán úton. Nagyon reménykedem, hogy nincs baj a tüdőmmel. Le fogom tenni a cigit mindenképp, fel szeretném nevelni a gyermekeim. Szeretek cigizni sajnos, de döntés kérdése. Egyszer már sikerült mikor teherbe estem az elsővel. Menni fog ismét!
aug. 17. 11:20
 4/9 anonim ***** válasza:

Én is szerettem cigizni, de nagyon butának érezném magam, ha mondjuk nyelvrákom lenne, mert tehettem volna ellene. Már egy éve nem dohányzok :D

Mondjuk nem voltam láncdohányos, de akkor is.

aug. 17. 11:57
 5/9 anonim ***** válasza:
70%

Először is a kérdezőnek: Javítsatok ki, ha tévedek, de a tüdődaganat kezdeti stádiumban nem kifejezetten fájdalommal jelentkezik, sőt...csak fájdalom köhögés nélkül érdekes lenne. Erre, a korodra és a tüneteidre való tekintettel valószínűleg a háziorvosodnak van igaza, de ha nagyon zavar a dolog, akkor menj el magánban röntgenre.

Most pedig az első válaszolónak: Nem szégyen, ha nem értesz hozzá, de hülyeségeket, különösen káros hülyeségeket ne terjessz. A háziorvos ésszerű volt és nem az a dolga, hogy kérésre hipichondereket elhalmozzon beutalóval, még azokra sincs gyakran idejük, akiknek valóban problémáik vannak, nem célszerű minden hülyével leterhelni az egészségügyi rendszert...

aug. 17. 14:53
 6/9 anonim ***** válasza:
Nincs két egyforma tüdőrák.
aug. 17. 16:05
 7/9 anonim ***** válasza:
Ez a jobb oldali lapocka alatti fájdalom főleg az epekőre jellemző. Egy hasi ultrahang kéne inkább.
aug. 17. 18:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Copd is lehet nem csak ràk
aug. 18. 01:01
 9/9 Senior Séf ***** válasza:
Szerintem epekő, vagy májnagyobbodás.
aug. 18. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!