Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha egy diáknak epilepsziás...

Ha egy diáknak epilepsziás rohama van az iskolában óra közben, akkor a tanárok mégis hogyan tudnának neki segíteni?

Figyelt kérdés

Elsősorban egyébként a tanárok válaszait várnám, hogy ők mit csinálnának ebben a helyzetben. Persze, egy rohamnál nem is igazán tud segíteni az ember, csak pl. biztonságba helyezi, stabil oldalfekvés..., de ezeken kívül teljesen tehetetlenek vagyunk. Másrészt, a többi diák megijed, a tanár lehet leblokkol. Epilepsziás vagyok, gimnazista, nyilván ugyanúgy járok iskolába, mint bárki más, van rohamoldó gyógyszerem is ott, de mire a tanár felszaladna oda.. (sok esetben 2-3 emeletet akár). Amióta diagnosztizálva lettem az iskolában egyszer sem volt rohamom, csak iskolán kívül. Tudom, hogy a szaktanáraim tudnak róla, viszont sokszor belegondoltam már abba, hogy mi van ha mégis lesz.

Szedek gyógyszereket, volt mellette több kis- és nagy rohamom is. Ritkán, de vannak.

aug. 5. 19:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
50%

Ha tisztában van mindenki azzal, mi ez, és mit kell tenni, akkor nem kellene gondot okoznia.

Azzal általában tisztában van az ember, hogy csak oldalfekvésbe kell helyezni.

aug. 5. 19:15
 2/11 anonim ***** válasza:

Épp akkor nem őt szólítanám felelni.

Viccet félretéve: ki kell hívni a mentőt. Szerinted orvosok tanítanak a középiskolákban?

aug. 5. 19:18
 3/11 anonim ***** válasza:
13%

Én is először azt hinném, hogy szórakozik és csak zavarni akarja az órámat. Na hát, ha tudnátok alapból miket csinálnak a diákok...

Persze ha tudnék a betegségéről, akkor kísérettel leküldeném az iskolaorvoshoz. De hozzon igazolást, mert beírom hiányzónak.

(Nem vagyok tanár, sem orvos)

aug. 5. 19:24
 4/11 anonim ***** válasza:

"van rohamoldó gyógyszerem is ott, de mire a tanár felszaladna oda.. (sok esetben 2-3 emeletet akár)."

Miért nem tartod magadnál a gyógyszeredet?

aug. 5. 19:30
 5/11 anonim ***** válasza:

#3 (IgaziÚriember) NYOMORÉK!!!

Nekem volt rohamom az iskolában. Arra természetesen nem emlékszem, ki mit csinált, de ami biztos, hogy nem ott tértem magamhoz, ahol a roham kezdődött, és a fejemet is szépen össze törtem 2 alkalommal is.

Amit tenni tud ilyen esetben a tanár, vagy bárki más, hogy oldalra fektet, a fejed alá pedig valami puhát tesz.

aug. 5. 20:42
 6/11 A kérdező kommentje:
Egy roham közben fáradjak ki az óráról, mikor már elvesztettem az eszméletemet?:)
aug. 5. 21:36
 7/11 anonim ***** válasza:
70%
#7 Ha tanár is vagy, akkor nem tudom, hol vetted a diplomád, de tuti nem az egyetemen kaptad. Minden esetre ha viccelődni akarsz, nem itt kellene. Ha pedig valóban tanár vagy, akkor szégyelld magad. Ha pedig kémia tanár vagy, akkor én torokgyulladásra H2SO4 itallal kezelnélek)
aug. 5. 21:47
 8/11 A kérdező kommentje:
Beteg vagyok, nem tehetek róla. Nem tudnak minden epilepsziást gyógyszerekkel teljesen rohammentessé és tünetmentessé tenni a neurológusok. Nem tudom mikor vannak GM rohamaim, lehet bármikor, bárhol. Van aki megérzi és tudja előre, én nem. Természetesen, lehet nem az ön felelőssége ha ez az iskolában történik, esetleg a kémia órája közben, de szerintem, elég durva kijelentés az, hogy "kidobat az órájáról" és "nem teszek eleget a felszólításnak". Tisztában van egyáltalán, hogy mégis mi az az epilepsziás nagy roham? Tudja, hogy mi történik akkor egy szervezetben? Nem pánikrohamról beszélünk, hanem epilepsziáról, ez a kettő teljesen más. Rengeteg epilepsziás van Magyarországon is és szinte globálisan is elvagyunk ítélve, ami eléggé nagy probléma. Nem dolgozhatunk az adott munkában stb., de azt mondani, hogy rám hívja az iskolaőröket, szerintem nevetséges, akaratomon kívül történik egy roham, szerinte direkt csinálom?:) Mindenkinek jogában áll tanulni, akár cukorbeteg, epilepsziás, ADHD-s, mindenki tanulhat és szerintem az embereket egyenlőnek kéne tekinteni minden szempontból:)
aug. 5. 21:51
 9/11 SZTANN ***** válasza:
71%

Ha egy tanulónak ilyen súlyos betegsége van, arról a tanároknak tudnia kell, és fel kell rá készülve lenni. Pl. tudja biztonságos helyzetbe fektetni, legyen helyben gyógyszer, kihívja a mentőt (iskolaorvost - ami ma már nincs :-( ), gondoskodik a többi gyerekről (pl. kiküldi őket).

7. hsz-nek: te egy undorító selejt lény vagy, nem tanár. Szégyellheted magad azért, amit iderondítottál!

aug. 6. 07:25
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem kísérletezhetnél, mert veszélyes, ha a vegyszerek között jön rád egy ilyen, elejtenél valamit és a többiek belélegeznék a gázokat.
aug. 6. 09:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!