Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Malária kezeletlenül nagyon...

Malária kezeletlenül nagyon veszélyes?

Figyelt kérdés
Amazonasban családlátogatáson voltam anyámnál,Manausban elkaptam a maláriát,ami itthon jött ki. Klasszikus magas láz és hidegrázás,períódusosan tér vissza. Nem megyek el vele orvoshoz,antibiotikumot szedek be rá. Magyarországon úgyse foglalkoznak a maláriával.

ma 15:18
A kérdező szavazást indított:
Nagyon veszélyes,halálos is lehet
Nem veszélyes
Antibiotikum kúra és jobb is lesz
6 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
53%
Nem úgy van hogy kötelező a védőoltás mielőtt odamegy valaki? Tartós tejet már be vegyél
ma 15:25
 2/6 anonim ***** válasza:
52%

Alapból antibiotikumot beszedni orvosi tanács nélkül felelőtlenség. Ez az egyik.

Másik meg...ma reggel valaki írt ki kérdést valami Brazíliavárosból. Kicsit gyanús, hogy most meg Amazonasi családlátogatás. Én elhiszem, hogy élnek arra magyarok, de hogy rögtön kettő közülük itt legyen gyakorin és pont ugyanazon a napon írjanak ki kérdést...hát nem tudom.

ma 15:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, súlyos szövődményei lehetnek. A malária parazita okozta fertőzés, olyan gyógyszert adnak rá, ami elpusztítja azokat. Így az antibiotikum szedése most nagyon rossz ötlet, csak ártasz vele. Óriási felelőtlenség nem orvoshoz menni vele, nagy bajod lehet belőle. A végén már lehet légzéstámogatásra lehet szükséged, ha nem veszed komolyan.
ma 15:44
 4/6 anonim ***** válasza:
27%
Honnan van antibiotikumod, ha nem írta fel orvos?
ma 15:45
 5/6 anonim ***** válasza:

4!

Nekem is van itthon többféle is. Mondjuk nem szedem be..de attól még van.

ma 17:26
 6/6 anonim ***** válasza:
Minek és honnan? Amikor felírta az orvos, "nem sikerült" beszedni annyit, amennyit javasolt? Félre van rakva, hogy a megfázásra is placebóként használd? Ilyen idióták miatt veszítik el a hatékonyságukat és mutálódnak ellenállóbbá a baktériumok, mert úgy vagytok vele, hogy unalmatokban be kell pattintani pár szemet belőle.
ma 17:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!