Mit csináljak, ha vashiányom van, de eddig mindegyik készítménytől rosszul voltam?
Nem tudom szedni. Eddig 4 fajtát próbáltam, 2 vényköteles, 2 vény nélküli. Mindegyiktől annyira rosszul vagyok, hogy 1-2 hét után abba kell hagynom. Nem egy kis emésztési kellemetlenség, hanem iszonyatosan fáj a gyomrom, és állandóan hányingerem van, annyira hogy aludni sem tudok, mert ahogy lefekszem, rögtön hánynom kell.
Nagyon el vagyok keseredve. A vashiány kiváltó oka megszűnt (nőgyógyászai probléma) viszont nem sikerül visszapótolni.
A táplálkozás önmagában nem segít. Pont olyanokat szeretek és eszem egyébként is, amiben van vas. De hiányra az nem elég, csak a fenntartásra.
Mióta?
Mikor melyiket szedted?
Máskor mással is előjöttek már ilyesmi panaszok?
...
Írj üzenetet, azt olvasom
+
miféle nőgyógyászati probléma és az megoldódott-e?
mikor milyen értékei voltak a labornak?
...stb
Erős vérzés volt mióma és méhpolip miatt. Volt műtétem és gyógyszeres kezelést is kaptam, így az erős vérzés megszűnt.
Más gyógyszert nem szedek, úgyhogy biztosan ettől van. Szedtem már Maltofert, Maltofer szirupot, Sorbifert, Neo-ferro Folgammát.
Hemoglobin szint jó, más értékeim is jók.
A vas most 9. Egy éve 7 volt. Műtét előtt (fél éve) volt a legrosszabb, akkor rosszul is voltam, gyenge voltam, fehér mint a fal. De akkor meg sem mérték, a műtét előtti vérvételnél sem kérték. De gondolom, rosszabb volt a 7-nél. Most és régebben sem (kivéve a műtét előtti időszakot) volt semmi tünetem, ami vashiányosokra jellemző.
Wiloxon? Ebben több minden is van, nekem a nőgyógyászom ajánlotta. Semmilyen mellékhatása nincs.
Vagy ha csak a vasat szeretnéd pótolni, akkor Chela-Ferr.
+1 a magas dózisú C vitaminra, illetve laktoferrin-t próbáld meg (Gal)
Az, hogy a vasad értéke mennyi, önmagában nem jelent semmit. Kell hozzá a tvk, ferritin,transzferrin
De az étkezés is nagyon fontos. Vannak erre is szakemberek, akik a labor alapján összeállítják az étrendet, meg adnak vitamin tanácsadást is. Nekem is sokat segített ebben egy szakember és sokat is tanultam tőle.
Teljesen más az alap problémám, mint neked, meg én is állandó orvosi kontroll alatt vagyok, de a holisztikus táplálkozási tanácsadó abszolút kiegészíti a nyugati orvost :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!