4 hete szedek Frontin 0,5 mg tablettát.Nappal 2x0,25-öt és éjjel 1x0,5-öt generizált szorongásra. Szerintetek milyen szorongásoldó készítményt szedhetnék mellé,amivel később el is tudnám hagyni a Frontint? Szeretném letenni a nyugtatót.
Ha nem akarsz rászokni a Frontinra, máris kezdd el csökkenteni a napi adagot, és hetente csökkentsd tovább. Orvossal kellene ezt megbeszélni nem velünk.
Nem kellett volna el sem kezdeni, egy enyhébb, nem addiktív (pl Valeriana Harmony) is elég lehetett volna, amit bármikor letehetsz. Ha súlyos volt a helyzet, az más, de akkor ne itt kérdezz.
1-es vagyok: Az előző háziorvosom tudott arról, hogy gond van otthon. Enyhe nyugtatót kértem, és felírta nekem a Frontint, hogy szedjem, napi 3x nem emlékszem hány mg volt. Elolvastam a betegtájékoztatót, és mikor lejárt a felhasználhatósági ideje, bontatlanul adtam le megsemmisítésre.
Kerestem, és akkor találtam rá a Valeriana Harmonyra és Relaxra, ami tökéletesen bevált. Folyamatosan is szedhető, de én csak akkor vettem be, amikor olyan volt a helyzet /alkoholista volt a családban/ Ez illatszerboltban is kapható, gyógynövényalapú készítmény.
Azért írtam ezt le, mert sokszor indokolatlanul írnak fel olyan gyógyszert, ami függőséget okoz, és a beteg lesz gondban, ha le akar állni a gyógyszerrel.
Kedves 7-es válaszadó!
Köszönöm szépen a tájékoztatást.
Sajnos ezt nekem a pszichiáter kúraszerűen írta fel.Volt,hogy úgy éreztem sok a bevett adag. Volt úgy is,hogy be sem akartam venni,mert úgy éreztem,nem kell. De azt mondta a doki hogy ez akkor segít a legtöbbet,ha kúraszerűen szedem. És azt is mondta, hogy nem lehet sem mellé,sem helyette szedni semmi gyógynövényes szert,mert felerősítheti a tüneteket,vagy a gyógyszer hatását. Nagymamám is szedte évtizedekig. Na én ilyen hosszú ideig nem akarom. A többieknek is köszönöm a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!