Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A páromról kiderült, hogy...

A páromról kiderült, hogy epilepsziás. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Egy rohama volt májusban és egy most néhány napja. Kórházban van. Teljesen összetört. Leginkább a jogosítványát félti (először egy éves eltiltást kapott, most nem tudjuk mi lesz a vége), de kilátástalannak érzi magát. Próbálom motiválni, de teljesen befordult. És bár előtte nem mutatom, de én is kétségbe vagyok esve. Így is nagydózisú gyógyszert kapott amit reggel és este is szednie kellett, de most emeltek is rajta. Az első rohama óta nem önmaga. Lesz ez valaha jobb? Mindenféle tanácsot elfogadok. Bármit amivel segíthetek neki.

júl. 21. 20:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen meg kell mondani a kezelőorvosának egy szakértő a kórházban azonnal elkezd foglalkozni vele és segít majd neki feldolgozni ezt a helyzetet.
júl. 21. 20:40
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Vannak önsegítő közösségek, pl [link]

és pszichológushoz is el lehet menni, lehet, hogy a kórházban is van.

júl. 21. 20:52
 3/5 anonim ***** válasza:

Hogy kaphat nagy dózisban gyógyszert 2 roham után ami között több mint 1 hónap van? Nem kell kétségbe esni. Egy megfelelő gyógyszer megfelelő dózisban segít teljes mértékben rohammentesen élni. Kérdezzetek rá az orvosra, hogy mit mond a lamotrigin gyógyszerre. Nekem nagyon bevállt.

Ami a jogsit illeti, epilepsziás nem igazán vezethet.

júl. 23. 16:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Én epis vagyok,és ha hosszú ideig tünetmentes lesz,akkor visszakaphatja a jogsiját.

Mi az a nagy dózisú gyógyszer? Én Levilből szedek 2*1250 mg-ot,Lamolepből 2*200 mg-ot, és Etoproból 2*100 mg-ot. Na,ez elég nagy dózis. Nem kell rögtön megijedni a gyógyszertől,általában rögtön megtalálják a megfelelőt. Nekem másfél évig tartott,de nem ez a jellemző

aug. 10. 00:20
 5/5 A kérdező kommentje:
Ő napi 2x1,5 tabletta Levetiracetam 500mg-ot szed
szept. 23. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!