Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hasmenés után a végbél mellett...

Hasmenés után a végbél melletti izom feldagadhat??

Figyelt kérdés

3 napig volt hasmenésem. Sajnos sokat kellett wc-re járnom, így a rengeteg törlés miatt kissé kisebesedett a fenekem, fáj is. Ma zuhanyzás közben vettem észre, hogy a végbélnyílás mellett (?) egy kis dudor, kitüremkedés van, tapintásra olyan, mintha valami izom lenne. Kb. 0.5 - 1 cm nagy.

Létezik, hogy a sok törlés miatt úgymond "feldagad" valami izom? Sajnos nem értek a témához, tényleg nem tudom jobban leírni a dolgot. De nagyon meg vagyok ijedve.

júl. 17. 20:56
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Aranyered van.
júl. 17. 22:19
 2/5 A kérdező kommentje:
Amúgy nem vérzik, nem fáj. Szerinted megszűnik, ha a hasmenés is megszűnik? (Mert egy picit még fennáll)
júl. 17. 22:32
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát, az aranyér az olyan, hogy székrekedéstől és hasmenéstől is kijöhet. Lehet, hogy visszahúzódik és nem jön újra elő, de sajnos az a jellemzőbb, hogy ha egyszer kijött, máskor is ki fog. :( Egyébként az aranyér nem más, mint vénatágulat.
júl. 17. 23:05
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Aranyered van. Phenylbutazon krém nagyon jó rá, én évek óta használom.
júl. 18. 06:42
 5/5 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Megduzzadhat hámsérülés miatt is, de tisztázni kell, lehet aranyér is, vagy egyéb más.
júl. 18. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!