Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hónapok óta tart, hogy minden...

Hónapok óta tart, hogy minden felálláskor elsötétül előttem a világ, és szédülök is rövid ideig olyankor. Valóban ortosztatikus hipotónia lehet a háttérben?

Figyelt kérdés

Tudni kell, hogy van egy nemrég kezdődött cukorbetegségem, viszont, ahogy utánanéztem jobban, arra a következtetésre jutottam, hogy csak régóta fennálló cukorbetegségnél jellemző ez, mert idő kell a cukorbaj "szervezeti rongálásához".

Illetve, néhány éve van szívritmuszavarom is, de tavaly tavasszal voltam kardiológusnál, ahol nemcsak EKG-t, hanem ultrahangot is végeztek rajtam, és nem találtak semmi problémát. (Csak a ritmuszavar tényét erősítette meg az orvos.)

A magas vérnyomásomra viszont kell szednem vérnyomáscsökkentőt. Lehetséges, hogy amiatt történik mindez?

31/F vagyok.

#ortosztatikus hipotónia
júl. 11. 03:23
 1/2 anonim ***** válasza:
65%

Én ráfeküdnék a vízivásra.

Dr. Fereydoon Batmanghelidj szerint nem beteg vagy csak szomjas!

[link]

júl. 11. 03:45
 2/2 anonim ***** válasza:
18%
Hat lehet, regota fennall a cukorbetegseged, csak most jutott el oda, hogy kiderult. 31 evesen ennyi betegseg az azert kemeny, azert tenni kellett. A diabetesz es a magas vernyomas tipikusan olyan, amit a rossz eletmoddal lehet elerni (meg akkor is, ha epp van ra genetikai hajlam). Egyreszt menj orvoshoz ezzel az uj tunettel, masreszt valtoztass a mozgason, alvason, taplalkozason, dohanyzas/alkohol sztorno, ha tulsulyos vagy, kezdj dietazni. 40 evesen nagy bajok lesznek nalad, ha nem teszed.
júl. 11. 03:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!