Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha be nőtt a körmöm hova kell...

Ha be nőtt a körmöm hova kell menjek?

Figyelt kérdés
Soha nem volt még ilyen és nem tudom hova menjek, többen mondták hogy ha elmegyek egy láb körmös szalonba ott is megcsinálják de nem vagyok benne biztos
2024. júl. 7. 14:18
 1/7 anonim ***** válasza:
55%
Az attól függ milyen állapotban van. Nagyon fáj? Gennyedzik, vérzik? Nem tudom megcsinálják-e ott, de az én benőtt lábkörmömet a bőrsebészeten műtötték meg, és vágták ki a benövést. Nagyon rossz állapotban volt, gennyedzett is, és piszkosul fájt. Rendesen be kellett öltözni zöld steril ruhába, a műtő, és a műtét is igazi volt, bár csak érzéstelenítő injekciót adtak. Biztos sokan azt írják majd, hogy nem nagy dolog, bármelyik pedikűrös szalonba megcsinálják, de attól is függ milyen állapotban van, és én nem bíztam volna ezt a nagy lábujj körmömet pedikűrösre, mert ez annál komplexebb dolog volt, hogy ott meg tudnák csinálni. De ha még nem olyan vészes, megúszhatod anélkül is, hogy kivágják.
2024. júl. 7. 14:31
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Pedikűrös általában meg tudja csinálni, próbáld meg, max azt mondja hogy ezt inkább bőrgyógyászhoz vigyed.
2024. júl. 7. 14:32
 3/7 anonim ***** válasza:
55%

Nekem is volt régebben, egy ideig a háziorvos kínlódott vele, de sajnos sebészet… :(

Itt egy “hivatalos” leírás:

[link]

2024. júl. 7. 14:34
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
A benőtt köröm olyan, mintha szálka megy az ujjadba. Lehet, hogy magadnak is meg tudod oldani. Egy párakötéssel nem nagyon lehet mellélőni, ha van otthon Betadine.
2024. júl. 7. 14:34
 5/7 anonim ***** válasza:
55%
#4 Egyáltalán nem olyan. Kínlódhat vele hónapokig, évekig is, de újra és újra benől. Nekem a körmöm mindkét oldalát levágták, sebészileg, így ezen a lábamon soha többet nem nőtt be a köröm. Lehet kezelgetni tetránnal, paradicsomos dunsztkötéssel, vagy bármilyen házi módszerrel, de nem lesz tartós. Manapság már lézerrel is meg tudják csinálni, bár az lehet csak magánklinikán van. Sokkal gyorsabb a gyógyulás, meg persze nem több hónap mire sorra kerülsz, TB alapon.
2024. júl. 7. 14:46
 6/7 anonim ***** válasza:
55%
Magánklinikán 60 ezer ft-ért csinálnak 1 körömágy szélet, ambulánsan. [link]
2024. júl. 7. 14:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Áztasd ki és óvatosan nyúlj reszelo vegevel a korom ala es huzd ki. Ha ez par nap alatt nem hozza rendbe akkor gyogypedikuros
2024. júl. 7. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!