Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ízületi fájdalom lehet csontrà...

Ízületi fájdalom lehet csontràk? (Bővebben lent.)

Figyelt kérdés

A terhesség alatt már észrevettem, hogy bizonyos helyzetekben fájnak a vállaim, bizonyos pozíciókban. Ez a Vállfájdalom kisugárzik egészen az alkalomig. Akkor jeleztem a háziorvosnak, de mondta hogy terhesség alatt meglazulnak az ízületek stb. Két hónapos a kis babám, jelenleg szoptatok, de sokszor fáj mindkét karom, meg sok általános ízületi panaszom van. Kaptam is időpontot július reumatológiára mert kértem a háziorvostól. Azt tudni kell, hogy kis gyerekkorom óta gerincferdülésem van, illetve lúdtalpas vagyok, és kb. hat évvel ezelőtt csináltak egy nyaki röntgent már ott kimutatható volt némi meszesedés, És hogy nem jó a nyaki gerinc görbületek. Lehet hogy csak ennek a tüneteitől szenvednék most? Azért lettem csak rosszul, mert a szomszédunk is panaszkodott egy ideje hogy fáj a karja, és most mondta hogy kiderült hogy csont rákos. Fel szeretném nevelni még a kisbabámat..

Egyébként, nincs olyan magán hely, ami mondjuk egy laborból kimutatná? Valahol olvastam hogy ha magas a kálciumszint az utalhat rá. Vagy azt se egyértelmű? Mert akkor elszaladok délután egy magán vérvétel helyre és kérem ezt az értéket hogy nézzék meg.

jún. 27. 11:55
 1/7 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem egy pszichológust sem ártana felkeresni, mert a szöveg alapján elég nagy a valószínűsége a hipochondriának.
jún. 27. 12:21
 2/7 anonim ***** válasza:
A fő kérdésedre a válasz:Lehet igen. Hogy nàlad mi okozza a tüneteket, majd az orvos meg a vizsgálatok fogják tudni megmondani, ahova van időpontod, addig fölösleges stresszelni rajta. A rákot nem lehet csak egy laborral kimutatni. Esetlegesen utalhat rá pár módosult érték, de sokszor szinte semmi jele a vérképben.
jún. 27. 12:30
 3/7 anonim válasza:

Teljesen érthető, hogy aggódsz, különösen most,hogy kisbabád van, és a szomszédod esete is elég nyugtalanító lehet…..

De viszont a váll és kar fájdalomnak számos oka lehet, és szerintem,bár nem vagyok szakember,de a legvalószínűbb, hogy a tüneteid inkább az előzményekből és a jelenlegi élethelyzetedből fakadnak.Nem hiszem hogy a csontrák egyik korai tünete lenne mivel maga a betegség elég ritka.

Szerintem az okai a fájdalmaidnak lehet az,hogy mivel a szoptatás során a karod és vállad folyamatosan terhelve van így okozhat fájdalmat egy idő után.A gerincferdülésednek és a nyaki meszesedésnek is lehet köze hozzá.

Azt olvastam valahol,hogy a szülés utáni időszakban az immunrendszer változásai miatt is jelentkezhetnek ízületi panaszok.

jún. 27. 12:50
 4/7 anonim ***** válasza:
Abszolút nyaki gerincből ered, főleg, hogy már régebben diagnosztizálva volt gerincprobléma.
jún. 27. 12:57
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Ez az 5 évvel ezelőtti leletem: (azóta sajnos nem foglalkoztam ezzel az egésszel :( )

diszharmonikus ívű nyaki lordosys. Az atlasz hátsó íve felett futó szalag részleges meszesedese lathato, inkomplett foramen arcuale. A csigolyák magassága megtartott. A C V-CVII közötti intervertebralis rések szukebbek kifejezetten a C VI-CVII között doralisan. Helyenként osteophyta képződés. A CV-CVII közötti szakaszon a processus uncinatusok kihegyezettek. Az alsó harmad kisizuletei scleroticusak. Vélemény: inkomplett foramen arcuale.

A nyaki gerinc egyéb degetativ eltérései(kis ízületi arthritis, spondylosis, dischopatia) a fentiek szerint.

jún. 27. 13:02
 6/7 anonim ***** válasza:
Erre a reumatológus majd max. fizikoterápiát ír ki és gyógytorna kell.
jún. 27. 16:12
 7/7 A kérdező kommentje:
És ez megmagyarázhatná a fenti tüneteim? Hogy fajnak az izületeim a karomban?
jún. 27. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!