Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Holtervizsgálaton voltam...

Holtervizsgálaton voltam ennek a kiértékelésére vártam hat hetet, majd öt hetes időpontot kaptam a kardiológusomhoz,aki azt mondta nagyon rosszak a holter eredmények. Ki kell e adnia a kiértékelt eredményt?

Figyelt kérdés
Mert kértem, de nem adja ki, azt mondta a szakorvos már nincs is meg, de az ellátási lapomra rávezette, ott meg van. Igen, csak hogy szerintem a szakorvos azt mondhat amit akar, ha nem adja ki a kiértékelt eredményt. Sógornőm kardiológus Professzor, aki szeretné látni a kiértékeléseket. Ő azt mondta hogy a szakorvosnak kötelessége a holter kiértékelését csatolni kell az ellátási lapra. Mit tehetek ha nem adja ki ezt, a szakorvosom?
jún. 25. 11:02
 1/10 anonim ***** válasza:
Minden dokumentáció, lelet, eredmény a beteget illeti meg, azaz kézbe kell neki adni! Ez törvény. Max. a másolatot lehet, vagy ha kettő van egy-egy dokumentumból, az egyik példányt teheti el az orvos. Ezt nyugodtan megmondhatod a szakorvosnál.
jún. 25. 11:46
 2/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ezt én igazából nem értem. Nálam ezt egy számítógépbe betöltötték, ott tárolni is kell, azt kinyomtatták, mondjuk nekem ide is adták, de az a gépben meg kell legyen, azt nem szabad kitörölni, plusz egy kiértékelés is tartozik hozzá. Az meg kell legyen, ilyen nincs. Akár te mehetsz másik orvoshoz is, aki kérheti. Ha meg nincs meg, akkor írni kell az Intézmény vezetőnek, hogy bocsássák rendelkezésedre.
jún. 25. 12:53
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen értem én, de nem adja ki. arra gondolok, mivel hivatásos jogosítványom érvényesítése ügyében kellene véleménye a kardiológusomnak, de ezt nem adja ki, mondván rosszak az eredményeim. Érdekes hogy eddig soha nem voltam még a kardiológián vizsgálatokon, most mennem kellett, és egyből rosszak az az eredményeim. mit tudok tenni egy hét múlva lejár a jogsimnak az érvényessége, és megszünteti a munkaadóm a munkaviszonyom. Mi lesz most? Én felfogom jelenteni ezt a kardiológust, az biztos.
jún. 25. 14:26
 4/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
Hát feljelentheted, de az is sok idő még, ha igazat is adnak neked, hónapok. Nem tudom azt sem elképzelni a dokidnak mi oka lenne direkt rossz eredményt közölni veled. A dokumentációhoz meg jogod van,akár rossz, akár jó az eredmény.
jún. 25. 14:30
 5/10 anonim ***** válasza:

A "nagyon" jelző miatt az én olvasatomban nem csak egy kis szívritmuszavarról van szó. Ha viszont akkora gáz lenne, hogy közvetlen életet veszélyeztető az állapot, akkor nem csak beutalót kaptál volna, hanem azonnal kórházi ellátás.

Amit a helyedben tennék: 1, azonnal orvosokat váltanék. Nem tudom, hogy magán vagy állami, de keress újat. Ha most államiba vagy, ne sajnálj 30-40e ft-ot egy kardiológiai vizsgálatra. 2, mivel tudom mennyire rossz és ijesztő lehet a nemtudása a dolgoknak, ezért én a helyedben mellkasi panaszokra hivatkozva bemennék a sürgősségire. Onnan protokoll szerint már nem küldhetnek el és kötelezően vizsgálatokat fognak végezni. Igen, lehet nem feltétlen szép dolog kamuzni, meg így is le van terhelve a sürgősségi osztály, de téged is megilletnek ezek a dolgok.

jún. 25. 14:54
 6/10 A kérdező kommentje:
A steset Budapesten az egyik kórházba ültették be. De mondta a professzor Úr, hogy nem lát olyan dolgot ami a jogosítványom érvényességének az akadályát képezné. Nem is jártam még kardiológián vizsgálaton soha. Voltam magán kardiológusnál a vizsgálatokat két nap alatt elvégezte, és adott javaslatot a jogosítványom érvényességére, minden vizsgálat eredménye jó volt. De sajnos ezt a foglalkozás egészségügyi szakorvos nem fogadhatja el. Mutattam a javaslatot a kardiológus szakorvosomnak, aki azt mondta nem érdekli a maszekorvos javaslata. Márpedig Ö nem fogja nekem megadni, mert nem vállalja a felelősséget értem. ( Persze gondolom a kardiológusom nagyon várta a borítékot, amiért időbe feltárta hogy érszűkületem van a szívembe, és ezért küldött Budapestre ahol a stent beültették). Hát ezért várta nagyon a borítékot a kardiológusom. Szerintem ezért a megbosszulása ellenem.A sürgősségi javaslatot, azért nem merem bevállalni,mert akkor lenne alibije a kardiológusomnak, hogy lám,lám megmondtam, hát ezért nem adok javaslatot a jogosítványa ügyében.Az biztos hogy kardiológust fogok cserélni, ezt már eldöntöttem, csak az sem meg olyan egyszerűen.
jún. 25. 16:02
 7/10 anonim ***** válasza:
Hova ültették be a stentet? Ha koszorúserekbe, akkor hogyhogy nem jártál még kardiológián? Hol állapították meg, hogy stentelni kell? Ehhez kardiológiai vizsgálat/ok szükséges.
jún. 25. 21:14
 8/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
Mondjuk ez nekem is fura, hogy stented van és még soha nem jártál kardiológián.
jún. 26. 06:26
 9/10 A kérdező kommentje:
A foglalkozás egészségügyi szakorvosnál voltam elsőre, a jogsim érvényessége ügyében.Ez az orvos küldött el a kardiológiára, mert a vizsgálatai során valamit feltárhatott. A Kardiológiára kaptam hét hónapos időpontot. Tény hogy tiszta ideg lettem ettől, hogy egy jogsi érvényesítése ügyében ennyi az időpont. A Kardiológián megvizsgáltak, EKG, majd szív UH ra kaptam nyolchetes előjegyzést időponttal. A Szív UH vizsgálat eredménye nem volt jó ezért kellett egy kórházba mennem a Stenst beültetése miatt. A Stentet koszorúérbe ültették.De azóta már eltelt majd egy év és még mindig nem kaptam a jogsimra érvényességet,jó már megvan a holter vizsgálat de annak a kiértékelése több hét, majd ismét a kardiológiára kell időpontot kérni. És ezzel még nem zárult le a vizsgálat, mert megtudtam hogy még szív-terheléses vizsgálatra is elfog küldeni a kardiológus, oda meg amin, mondták nyolc hónap az időpont. Hát így megy itt a kardiológia szakvizsgálat. Érdekes a magánorvos két nap alatt eltudta végezni azokat a vizsgálatokat amiket a kardiológiai szakrendelésen évekbe telik. Na ezt miért engedik meg? Főleg a jogosítvány meghosszabbítások ügyében.De, ha már törvényes ez a vizsgálati eljárás, akkor miért nem fogadja el a magánorvos javaslatát a foglalkozás egészségügyi szakorvos? A magán orvos ezek szerint nem orvos?
jún. 26. 10:57
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem akarok politikát belevinni, de sajnos ez a magyar valóság. Fizeted a TB-t, de mellé fizess magánban is.

Azt, hogy miért nem fogadja el a magánorvos javaslatát, passz, tudtommal semmivel sem különb egy magán orvostól kapott lelet, mint az államiban kapott.

jún. 26. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!