A szklerózis multiplex fájdalmas? És ha igen, akkor hol érzi az ember a fájdalmat?
#10. Köszönöm kedves érdeklődésedet. Most éppen a talpak, lábfejek kezdtek el fájni. Kézfejek is. Még nem tudom, hogy mi a betegség.
Most nem az ízületek fájnak.
Szerintem sem SM lesz ez.
Még mindig az RA-t mondanám. Be is dagad a lábfejed/kézfejed? Vagy csak fáj? 10-es voltam
#12. Éppen tegnap olvastam, hogy vkinek így kezdődött. (A talpai fájtak.)
De persze csak örülnék, ha nem az lenne.
Szted mire utal a jelenlegi tünet?
#13. Nem dagadtak be. Illetve , ha igen, akkor csak minimálisan. De nehezen mozognak az kézujjak. Merevek és fájnak.
A talpon nem az ízületek fájnak. Nagyon furcsa fájdalommal.
Bár előfordul az ízületek fájdalma is, de tegnap nem az volt.
Akkor lehet, hogy mindkettő fennáll? :(
A barátnőmnek is a kézfeje, ujjai szoktak fájni, neki be is dagad, nehezen tudja mozgatni. Van, hogy lábra is alig bír állni.
Szerintem ez nem SM lesz. Egyébként azt a legtöbb esetben egy sima MR-rel is meg tudják állapítani. Nekem kontrasztanyag nélküli volt és egyből látszódtak a gócok. Voltál MR-en?
Bár nálam a tünetek alapból SM tünetek voltak.
Az SM tényleg inkább az érzekelést érinti, zsibbadás,bizsergés, merev érzet, szédelgés, látás romlása vagy kettős látás, ha lehajtod a fejed úgy érzed, mintha megrázna az áram (Lhermitte-jel)
#15. Nagyon köszönöm a részleteket!
Nem voltam MR-en.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!