Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A szklerózis multiplex fájdalm...

A szklerózis multiplex fájdalmas? És ha igen, akkor hol érzi az ember a fájdalmat?

Figyelt kérdés

2024. jún. 18. 08:59
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

#10. Köszönöm kedves érdeklődésedet. Most éppen a talpak, lábfejek kezdtek el fájni. Kézfejek is. Még nem tudom, hogy mi a betegség.

Most nem az ízületek fájnak.

2024. júl. 12. 20:57
 12/25 anonim ***** válasza:
A jelenlegi tüneteid nem az SM-re utalnak.
2024. júl. 12. 21:11
 13/25 anonim ***** válasza:

Szerintem sem SM lesz ez.

Még mindig az RA-t mondanám. Be is dagad a lábfejed/kézfejed? Vagy csak fáj? 10-es voltam

2024. júl. 12. 21:34
 14/25 A kérdező kommentje:

#12. Éppen tegnap olvastam, hogy vkinek így kezdődött. (A talpai fájtak.)

De persze csak örülnék, ha nem az lenne.

Szted mire utal a jelenlegi tünet?

#13. Nem dagadtak be. Illetve , ha igen, akkor csak minimálisan. De nehezen mozognak az kézujjak. Merevek és fájnak.

A talpon nem az ízületek fájnak. Nagyon furcsa fájdalommal.

Bár előfordul az ízületek fájdalma is, de tegnap nem az volt.

Akkor lehet, hogy mindkettő fennáll? :(

2024. júl. 13. 00:55
 15/25 anonim ***** válasza:

A barátnőmnek is a kézfeje, ujjai szoktak fájni, neki be is dagad, nehezen tudja mozgatni. Van, hogy lábra is alig bír állni.

Szerintem ez nem SM lesz. Egyébként azt a legtöbb esetben egy sima MR-rel is meg tudják állapítani. Nekem kontrasztanyag nélküli volt és egyből látszódtak a gócok. Voltál MR-en?

Bár nálam a tünetek alapból SM tünetek voltak.

Az SM tényleg inkább az érzekelést érinti, zsibbadás,bizsergés, merev érzet, szédelgés, látás romlása vagy kettős látás, ha lehajtod a fejed úgy érzed, mintha megrázna az áram (Lhermitte-jel)

2024. júl. 13. 01:39
 16/25 A kérdező kommentje:

#15. Nagyon köszönöm a részleteket!

Nem voltam MR-en.

2024. júl. 13. 01:48
 17/25 A kérdező kommentje:
A látásom romlott az utóbbi időben.
2024. júl. 13. 06:32
 18/25 A kérdező kommentje:
Az MR-renki utalna be? Háziorvos?
2024. júl. 13. 06:35
 19/25 anonim ***** válasza:
Az SM esetében a látásromlás furcsa tünetekkel jelentkezik és hirtelen, nem olyan, mint a hagyományos látásromlás. Sok esetben pedig hetekkel később kezelés nélkül is megszűnik. Van persze olyan is, hogy csak szteroid hatására. Meg olyan is, hogy attól sem.
2024. júl. 13. 08:31
 20/25 anonim ***** válasza:
Engem mindig a neurológus utalt be. Nem tudom, hogy a háziorvos is beutalhat-e, egy próbát megér. Amúgy, amit írtam, hogy a barátnőmnek is a kézfeje, ujjai szoktak fájni, ő RA-s. Reumatológusnál voltál?
2024. júl. 13. 14:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!