A szklerózis multiplex fájdalmas? És ha igen, akkor hol érzi az ember a fájdalmat?
#3. Értem. Mióta van ez a betegség?
Amúgy az eredeti kérdést azért tettem fel, mert kíváncsi vagyok, hogy azok a furcsa fájdalmak, amiket érzek, vajon mik lehetnek.
Közben természetesen járok kivizsgálásokra is, de nem haladunk elég gyorsan.
A talpaimban, combjaimban - most éppen, de amúgy testszerte. De nem mindig egyszerre mindenhol.
Pár hét múlva megyek vérvételre, a beutalón tumormarkerek is be vannak jelölve.
Volt, hogy az ízületek (kis ízületek és nagyok is, de a gerinc nem) is fájtak, fájnak. De nem csak az ízületek, hanem az erek, néha a csontok.
Rheumatoid arthritis gyanú is van.
Te hol érzed a fájdalmakat? És milyen terápiát alkalmazták?
A Rheumatoid arthritis könnyen kijön, ha egyéb autoimmun betegség (esetedben a SM) már jelen van.
(Olvassál dr Terry Vhalsről. Ő a saját protokolljával felállt a tolószékből.)
Neuropátiás fájdalmat érezhetsz. Én például amikor lezsibbadtam, akkor ha a bőrömhöz hozzáértem akkor fájt a tapintás. De egyébként nem fájt kifejezetten, inkább furcsa volt meg ijesztő.
Az ízületek miatt én is inkább az RA-t mondanám. Van barátnőm, aki néha a kezét sem tudja felemelni, vagy a járás is nehezen megy neki.
Hogy vagy most? Azóta kiderült mi okozhatja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!