Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A szklerózis multiplex fájdalm...

A szklerózis multiplex fájdalmas? És ha igen, akkor hol érzi az ember a fájdalmat?

Figyelt kérdés

2024. jún. 18. 08:59
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
90%
Inkább kellemetlen mint fájdalmas. Mondjuk olyan fájdalmat tud okozni, mint amikor megszúr valami. De ha ilyen van akkor jellemzően nem csak egy szúrás van, hanem mondjuk percenként érzel egy szúrást órákon, akár napokon keresztül. Ez bárhol jelentkezhet a testeden. Olyan is van, hogy egyszerre több helyen jelentkezik. Izmok feszülését is okozhatja, amit szintén lehet egy kis fájdalomnak tekinteni.
2024. jún. 18. 10:54
 2/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Neked van ilyen vagy tanultál erről?
2024. jún. 18. 11:43
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem tanultam róla, személyes tapasztalat.
2024. jún. 18. 14:07
 4/25 A kérdező kommentje:

#3. Értem. Mióta van ez a betegség?

Amúgy az eredeti kérdést azért tettem fel, mert kíváncsi vagyok, hogy azok a furcsa fájdalmak, amiket érzek, vajon mik lehetnek.

Közben természetesen járok kivizsgálásokra is, de nem haladunk elég gyorsan.

2024. jún. 18. 18:03
 5/25 anonim ***** válasza:
15 éve
2024. jún. 18. 18:29
 6/25 anonim ***** válasza:
Mik azok a furcsa fájdalmak, amiket érzel?
2024. jún. 18. 18:31
 7/25 A kérdező kommentje:

A talpaimban, combjaimban - most éppen, de amúgy testszerte. De nem mindig egyszerre mindenhol.

Pár hét múlva megyek vérvételre, a beutalón tumormarkerek is be vannak jelölve.

Volt, hogy az ízületek (kis ízületek és nagyok is, de a gerinc nem) is fájtak, fájnak. De nem csak az ízületek, hanem az erek, néha a csontok.

Rheumatoid arthritis gyanú is van.

Te hol érzed a fájdalmakat? És milyen terápiát alkalmazták?

2024. jún. 18. 18:41
 8/25 Senior Séf ***** válasza:

A Rheumatoid arthritis könnyen kijön, ha egyéb autoimmun betegség (esetedben a SM) már jelen van.

(Olvassál dr Terry Vhalsről. Ő a saját protokolljával felállt a tolószékből.)

2024. jún. 19. 15:19
 9/25 A kérdező kommentje:
#8. Nem tudom, hogy SM vagy RA. Az RA most van kivizsgálás alatt, az SM-et pedig azért kérdezem, mert nem csak az ízületek fájnak, hanem a lágyrészek is. De nem tudom, hogy az SM az milyen.
2024. jún. 19. 19:11
 10/25 anonim ***** válasza:

Neuropátiás fájdalmat érezhetsz. Én például amikor lezsibbadtam, akkor ha a bőrömhöz hozzáértem akkor fájt a tapintás. De egyébként nem fájt kifejezetten, inkább furcsa volt meg ijesztő.

Az ízületek miatt én is inkább az RA-t mondanám. Van barátnőm, aki néha a kezét sem tudja felemelni, vagy a járás is nehezen megy neki.

Hogy vagy most? Azóta kiderült mi okozhatja?

2024. júl. 7. 23:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!