Lehet ebben a helyzetben ezt még kezelni vagy már késő és szakember kell?
Az a helyzet, hogy nagyon durva betegség félelemmel küzdök.
Alapból semmi tünetem, megfázva is éppen 1x, nagyon max 2x vagyok 1 év alatt, energikus vagyok, tényleg semmi olyan bajom amivel alapból egy ember mondjuk orvoshoz menne, viszont állandóan nyomkodom magam mindenhol, hogy találok-e valamit magamon. És az a helyzet, hogy addig le sem állok amíg nem találok valamit, aztán ha találok akkor meg bestresszelek. Példának okáért láttam tiktokon egy videót, ahol egy lánynak a kulcscsontja fölött lett egy bazi nagy csomó, azóta addig nyomkodtam kb a csontomig le az ujjam a kulcscsontomban, amíg szimmetrikusan mindkét oldalon ki nem tapintottam egy 4-5mm-esnek érződő kis nyirokcsomót. Ha nem durván érek hozzá akkor nem érzem, csak ha nagyon benyúlok. Rettentően elkezdtem félni a nyirokráktól.
Anyósom radiológus, azt mondta, hogy nem is ír be megnézetni mert egy nyirokcsomót ha baj van vele akkor nem kell izomból nyomkodni hogy kitapintsd, hanem érzed alapból is ha éppen hozzáérsz a bőrödhöz, illetve tudja, hogy addig nyomkodom magam mindig amíg úgyis tapintok valamit, ezért mondogatja folyamatosan hogy inkább pszichológushoz kellene mennem mert ez már pszichés betegség.
Valóban így lenne, vagy lehetséges hogy igazából bajom van csak senki sem vesz komolyan???
Álljál már le a nyirokcsomóidról, felejtsd el őket! Én azt se tudom, hogy hol tartom őket!
Mért nem kerestél a mai napon pszichológust? Dehogy akarsz te jobban lenni, eszed ágában sincs. Ezt élvezed. Na azt viszont nem fogod élvezni, mikor a férjednek ebből elege lesz, mert ő ép lelkű feleséget vett el, nem egy önmagán segíteni nem akaró szorongáspakkot.
Igen, igazad van.
Még egy kérdésem lenne hozzád, mert sok ilyen nyirokcsomós kérdésnél láttalak már, hogy a rossz mandulák és egy rosszul gyökérkezelt, halványan gyulladt, szuvas fog okozhat a kulcscsont felett nagyon apró nyirokcsomót? Én tényleg nagyon aprónak (3-4-5mm) érzem bár pontosan nem tudnám megmondani mekkora mert össze vissza “ugrál” amikor nyomom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!