Mit ajánlotok pánikroham csillapítására?
Szia kérdező!
Nekem is volt régen pànikbetegségem, eleg durva volt.
2 évig tartott. Sajnos nekem bántalmazás miatt alakult ki, de amint rendeződött az életem helyre állt. Én nem mentem pszichológushoz, mert úgy gondoltam megtudok kűzdeni magammal. Sikerült, de maradtak mélyen rossz dolgok. Én azt ajanlom menj egy pszichológushoz, talàljátok meg az okot, ha nem tudod. Ha tudod mi az, ami az életedbe negatív hatassal van a mentális egészségedre, akkor próbàld megszüntetni, kizárni. Hha nem megy egyedül, akkor ne félj kérni segítséget, barátok, szülők, pszichológus, akàr pszichàter is. Nem szégyen!!! Ez egy betegség, amit kezelni kell és meg us lehet gyógyulni. (Fontos, hogy légy őszinte magaddal is, illetve ha a dokit vàlasztod, akkor vele is.)
Jobbulást Neked!2
Infarktus gyanúval intenzívre kerültem, később cukorbeteg lettem, majd találtak nálam két daganatot, aminél 3 hónapot kellett várni a biopsziára, az kegyetlen volt. MRI-be fekve nem kaptam füldugót sem, széles, erős vállaim nem fértek el, karomat nem lehetett összekulcsolni, magam mellett viszont nem fért el, végül 20 percig bírtam és megéltem első pánikrohamomat. Később bezártsági helyzet nélkül is volt néhány. A biopszia negatív lett szerencsére, de ettől még járt az agyam az élet értelmén és minden marhaságon.
A home office óta még mindig itthon dolgozom, néha nincs kedvem kimozdulni, manapság néha viszont élvezettel megyek vásárolni, sétálni, kutyát sétáltatni. Utóbbi lényegében terápiás kutya lett mellettem. Ha vele vagyok, akkor nincs pánikrohamom. Egy időben egyedül nem mentem sehová, csak családtaggal, kutyával. Próbáltam alkalmazottként visszamenni dolgozni, de nem bírom a stresszt, a parancsolgatást, az áskálódást végképp nem. Így maradtam a fenekemen itthoni melóval.
A legújabb probléma, hogy 17 éves fiúnk az én közelmúltbéli és mostani életvitelemet nézi példának és egy ideje neki is vannak pszichés gondjai, kevert szorongásos depressziós zavar. Nem akar/tud iskolába járni, jelenleg 3 hete itthon van. Pedig szeretik ott is őt, nincs beilleszkedési problémája. Kétszer fektették be kórházba kivizsgálásra, mindkét alkalommal ott is népszerű volt. Tanulással sincs gondja, jó a feje hozzá.
Az én problémámat mindez eléggé terheli, hiszen úgy érzem, sikertelen vagyok, mint szülő, mint férfi példakép a gyerekeimnek. A tehetetlenség nagyon rossz! Túl nőtt rajtunk a probléma. Naponta küzdők meg a saját lelkemmel, próbálom rávenni magam a haladásra, a pánik elkerülésére, de most fiam gondjai is nyomják a vállaimat/vállainkat. Kamaszként a tanácsaink leperegnek róla. Hiába javaslom számára, amely módszerek beváltak nekem, pl. a meditáció, agykontroll, olvasás, legozás, többnyire lágy zenék, sportolás (kerékpározás, torna), sétálás közben fotózgatás, rajzolás, stb. Egyedük a kutya terápiás jellege, amit átvett, de ebben az eb természete is sokat segített.
szia!
légzőgyarkolatokat végezz napi szinten, így ha pánikközeli helyzetben vagy, reflexből beugorhat a rendszeres légzés gyakorlata.
vannak speciálisan pánikrohamokra kitalált légzőgyakorlatok, pl. 4mp be orron, 4mp ki szájon, 5mp-ig tartsd levegővétel nélkül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!