Hogy derült ki, hogy cukorbeteg vagy?
Sziasztok!
Tudom, a google a barátom és már elolvastam milyen tünetei vannak annak, ha valaki cukros, de most olyanok válaszára lennék kíváncsi, akik valamilyen panasz miatt felkeresték az orvosukat és kivizsgáltatták magukat. Milyen tünetetek volt, amiért végül orvoshoz mentetek?
Én nagyon szorongok és pánikbeteg is vagyok, azt vettem észre, hogy akkor lesz pánikrohamom, ha éhes vagyok. Attól, hogy éhes vagyok olyan érzésem van, mintha nem kapnék levegőt és ettől bepánikolok és jön a mellkas nyomás, gyengeség, remegés, félelem érzet. Ilyenkor bekapok egy egész vagy egy fél frontint (0.25mg szedek) és néha elszopogatok egy szőlőcukrot is, mert folyton megijedek, hogy el fogok ájulni. Emiatt kezdtem el azon aggódni, hogy nem-e lehet, hogy cukros vagyok.
Hányásfóbiás vagyok, ezért sokszor nem megy az evés. Nyáron kaptam rá antidepit, ami étvágyat csinál, 16kg híztam is (eléggé le voltam fogyva). De most pár napja megint nagyon rosszul eszek, semmi étvágyam, és folyton ezt a légszomjat érzem.
Szerintetek ez csak a pániktól van, vagy köze lehet a cukorhoz?
Jövő héten megyek dokihoz.
Barátomnak úgy derült ki, hogy sokat fogyott, állandóan szomjas volt és állandóan pisilnie kellett.
Szerintem neked a mentális bajaid okozzák a tüneteidet.
Rokonomnak úgy, hogy rengeteget kezdett el enni. Egyszer elmentünk egy étterembe, ahol legtöbben a kikért adagot se bírták megenni, ő meg még 3x rendelt magának kaját mert azt érezte lefordul a székről ha nem eszik.
Mindezek mellett fogyott de már csak akkor ment orvoshoz amikor elkezdett krónikus mértékben hányni.
Sziasztok!
Köszi az eddigi válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!