Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Aki épp fullad nagyon az...

Aki épp fullad nagyon az asztma miatt,annak ugye leesik a véroxigén szintje is?

Figyelt kérdés

Mert én asztmás lettem a covidtól 2021-ben. Mostanában nagyon sokat fulladok, a légzésfunkcióm 62%-os lett legutóbb. Amúgy 40 éves nő vagyok, nem dohányzom.

Most is fulladok, de ha felteszem a pulzoximétert, 97-98-99-et mutat. Vagyis nem mutat alacsony O2 szintet.

Nem értem én ezt.

febr. 21. 21:53
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Szóval a szívemmel az orvos nem küldött sehova.

Magánban viszont voltam. Gyerekkoromtól szívritmuszavarom és magas pulzusom van. Arra szedek Bisoprololt. De az nem olyan durva,hogy attól fulladjak is. Ez csak a Covid fertőzésem óta van.

Ki tudja, mit okozott ott bent...

febr. 21. 23:27
 12/14 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy a covidtól lettél asztmás. Bármikor kialakulhat. Volt allergia vizsgálatod? Lehet, hogy allergiás asztmád van, csak ki kell deríteni, hogy mire.
febr. 22. 05:34
 13/14 A kérdező kommentje:
Régen volt. A mogyoróra vagyok (virágporra nem s földimogyoróra). De arra is enyhén.
febr. 22. 06:01
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Oké, megnéztem ezt az Airflusolt. Gondolom ezt folyamatosan kell szedned, mert egy hosszú hatású hörgőtágító és egy szteroid van benne. Szerintem ez így korrekt, maximum a dózissal lehet probléma. Szoktak rohanoldóak rövid hatású hörgőtágítót is felírni, de ideális esetben az állandó gyógyszerek úgy vannak beállítva, hogy gyakorlatilag soha ne kelljen használnod.

Azt nem írtad, de gyógyszer mellett milyen a spirometriád?

A a háziorvos-tüdőgyógyászod szerint rendben van, hogy a gyógyszer mellett is rosszul vagy, akkor én felkeresnék egy másik orvost a helyedben, akár magánban, másodvélemény kérése végett. Lehet, hogy te sajnos tényleg olyan súlyos eset vagy, hogy ennyit lehet elérni. De ki kéne zárni azt, hogy a háziorvosod a tökfej.

Az nem igaz, hogy egy asztmásnak feltétlenül folyton fulladni kell, nekem pl. tökéletes spirometria gyógyszer mellett és szökőévben egyszer kell a rohamoldó átlagban. Pedig az én állandó gyógyszerem csak szteroid, hosszú hatású hörgőtágító nélkül. Biztos vannak nehezebb esetek, de nem az az alap, amit az orvosod mond, hogy egy astmásnak normális, ha fullad.

Amúgy felénk most virágzik a mogyoró, attól azért lehet rosszabb neked is.

febr. 22. 07:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!