Aki épp fullad nagyon az asztma miatt,annak ugye leesik a véroxigén szintje is?
Mert én asztmás lettem a covidtól 2021-ben. Mostanában nagyon sokat fulladok, a légzésfunkcióm 62%-os lett legutóbb. Amúgy 40 éves nő vagyok, nem dohányzom.
Most is fulladok, de ha felteszem a pulzoximétert, 97-98-99-et mutat. Vagyis nem mutat alacsony O2 szintet.
Nem értem én ezt.
Nekem 87%-ot mértek a tüdőgyógyászaton véroxigén szintre, mikor először voltam. Előző nap lettem rosszul, az orvosnál már nem is éreztem kifejezett fulladást,de azért még nem voltam tökéletesen.
Nem lehet, hogy rossz a véroxigénszint mérő? Vannak gagyik, úgy tudom.
Hogyhogy melyik lett? Kórházban mérték befújós géppel.
Bizonyítottan? Ezt hogy érted? A háziorvosom tüdőgyógyász onkológus, ő vizsgált ki.
Azt mondta,hörgőszűkületem lett. Biztos, hogy a covidtól lett. Előtte nem volt ilyen problémám. Nagyon mozgékony voltam. Ma a gyerek után nem bírok menni sajnos.
És az a baj,a doki minden kérdésemre csak azt hajtja,hogy miért lepődök meg,hát asztmás vagyok,azért fulladok.
Oké,de mindig? Ma pl egész nap. Így keltem fel.
Most akkor komolyan ez lesz mostmár?
Milyen gyógyszerrel kezelnek? Én úgy tudom, ritka, hogy ne tudnák az asztmát manapság gyakorlatilag tünetmentesre kezelni. Vagy esetleg COPD-d van?
Kizárták, hogy pl. szívbetegség legyen a háttérben, vagy valami tök más?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!