Hosztafi Erna kérdése:
Teljes Pet CT-t melyik szakorvos írhat ki?
Figyelt kérdés
Szeretnék elmenni PET CT-re,hogy sokkal nyugodtabb legyek. Emlőrákom volt júniusban. Kontorll vizsgálatokra a dokim nem akar írni PET CT-t. Magán nagyon drága. Mely szakorvosok írhatnak ki teljes testre? Köszönöm a segítő válaszokat.jan. 30. 21:08
1/8 anonim válasza:
Hat igazabol barmelyik, ahol felmerulhet a gond, de elkuld onkologushoz nagy valoszinuseggel es rairja, hogy PET CT kene meg valami diagnozist ir oda kerdojellel. Lehet az neurologus, endokrinologus plane, maga az onkologus, nogyogyasz, belgyogyasz kervenyezheti ha gyanut lat.
2/8 Ypszilon1980 válasza:
Magán nagyon drága, de szerintem azt sem lehet orvosi javaslat nélkül. Szakorvosi beutaló kell hozzá, ahogy 1-es írta.
3/8 anonim válasza:
Teljes PET ct-t szerintem nem támogatja a tb, csak egy adott testrészen, ahol indokolt lehet. De háziorvos nem, csak szakorvos. Esetedben onkológus jöhet szóba, de csak indokolt esetben. Engem tüdődaganat gyanúval küldött el a tüdőgyógyász szakorvos kontrasztos CT vizsgálatra, röntgen felvételen talált "folt" alapján.
4/8 anonim válasza:
A PET-CT-nek meghatározott indikációs köre van, csak bizonyos betegségek bizonyos stádiumainál írható, és akkor is onkoteam döntés alapján...
5/8 anonim válasza:
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek.
febr. 15. 14:05
7/8 anonim válasza:
A PET CT-t nagyanyamnak TB-vel csinaltak, semmibe nem kerult.
8/8 anonim válasza:
Magánban nem elég az, ha van arról onkoteam döntés, hogy kell? Külön íratni kell beutalót?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!