Mennyire valószínű, hogy szakorvos teljes testnevelés felmentést ad?
Mond el a szakorvosnak, aki, mivel ez a szakmája, ki fogja tudni szűrni, hogy szimulálsz-e vagy sem. Ha indokolt, úgyis felment. A szédüléssel, meg lehet tovább küld pl. ideggyógyászhoz, aki reflex és egyéb vizsgálatokat végez rajtad.
No para, bízz az orvosodban.
Akkor azt inkább nem mondom neki. Csak terhelésre van a szédülés, stb.
ha nem adja meg a részlegeset, akkor visszamegyek a háziorvoshoz, és elmondom, hogy még az is van, küldjön valahova, hátha ott megkapom.
Nagyon szeretek mozogni, biciklizni, íjászkodni, lovazni, (lovaglás, lovasíjazás) de futni nem bírok. Focira jártam régen, de azt sem bírtam, 4 évig jártam, majd abbahagytam, mert nem bírtam. Pedig a tanár szerint nem lettem volna rossz. Szal nem szimulálás meg lustaság. Éns is örülnék neki, ha nem fájna egy hosszabb sétától is.
Kedves kérdező!
Ne azért menjél az orvoshoz, hogy mentsenek fel, hanem hogy gyógyítson meg. Egész másként fog hozzádállni...
Ugye tudod hogy a térd roppogás meg a szédülés nem függ össze.
A térd gondokra irhat fel gyógyszert, könyitett tesit, úszást de nem felmentést
a szédülés meg egy másik kategoria amit kivizsgálnak de ha simán igegi megint nem jár felmentés.
de figyelj, mi ez a hülyeség? mi az hogy márpedig te nem fogsz szedni gyógyszert meg márpedig ez se meg az se ?? hát az ész megáll. Figy, ha pl porckopástól, ízületi problémáktól fáj a térded, tudod arra vannak egész jó gyógyszerek (sőt, nem is annyira nevezhető gyógyszernek, természetes ásványi anyag inkább), szóval igenis kéne szedned, ha ez áll fenn.
A szédüléses rosszullét meg izgalmas dolog ám, mert lehet az neurológiai is, de ha csakis kifejezetten terhelésre jelentkezik, akkor én nem erre tippelnék, hanem szív-eredetre, az szokott ilyen jelenséget produkálni. Úgyhogy akkor menj el oda is + még tudnám ajánlani a sportorvost is, mert ő ezekkel tisztában van, hogy fizikai terhelésre mégis milyen tünetek és miért jelentkeznek és azok mennyire súlyosak stb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!