Melyik gyógyszer mire való, és melyik gyógyszer milyen betegségek kezelésre szolgál?
Figyelt kérdés
Metfogamma, Atorvastatin, Milurit, Tramadol, Zopigen, Neo-Ferro-Folgamma, Legalon, Furon, Kaldyum, Trental, Clexane, Cerucal. Ezeket az imént le írt gyógyszereket kelessz szednem. Ugyanis 10 napig kórházban voltam. És ezeket a gyógyszereket írták rá a záró jelentésre, mint további javasolt terápiaként. A Záró jelentést pénteken írták meg, és pénteken engedtek ki a kórházból. De pénteken olyan időpontban engedtek ki a kórházból, hogy csak holnap hétfőn tudok már csak elmenni a házi orvoshoz. Fel íratni a gyógyszereket! Melyik mire való? Nem mondtak semmit a kórházban, csak annyit hogy irsam fel a házi orvosommal!jan. 14. 17:52
31/38 anonim válasza:
Sajnos a Tramadol ilyen, hozzá lehet szokni. Következhet a Fentanyl tapasz, esetleg mindenféle alternatív gyógymód, vagy pl. végig lehet próbálni nem szteroid gyulladáscsökkentőket hátha. Majd az orvos kitalálja.
Esetleg ha idegi eredetű a fájdalom, akkor lehetséges, hogy a neurológiai szerek is hatnak.
32/38 A kérdező kommentje:
31-es! Fentanyl tapasz. Jól hangzik. Majd azt is íratok fel.
jan. 18. 14:25
33/38 anonim válasza:
Ezek már a legerősebb szerek, végstádiumban lévő daganatos betegek is ezt kapják, szóval azért óvatosan velük, nem is biztos, hogy felírják.
Bár orvosfüggő, valaki boldog-boldogtalannak adná, valaki meg nem.
34/38 A kérdező kommentje:
33-as! Szerencsére NEM vagyok daganatos. De a Tramadolt felírták!
jan. 18. 15:08
35/38 anonim válasza:
A Tramadol azért kábító hatású, mert ópiát-származék. A Fentanyl tapaszt felejtsd el, azt tényleg csak szinte haldoklóknak adják.
36/38 A kérdező kommentje:
35-ös. A kórházban is injekcióban kaptam a tramadolt. Most meg kapszulában kapom a tramadolt. De egyiktől sem kábultam el! De az is igaz hogy injekciós változatú tramadoltól erős halucinációim voltak. De a kapszulás tramadoltól nincsenek halucinációim! De egyiktől se kábultam el! Sőt a kapszulás tramadolt gyengének érzem.
jan. 18. 15:52
37/38 anonim válasza:
Gondolom derékfájásra kapod a Tramadolt, Fentanylt is adhatnak rá. Opiátok annak minden előnyével és hátrányával. Kombináltat lehet még próbálni, mint a Curidol vagy a Skudexa.
38/38 A kérdező kommentje:
37-esnek! Igen a derékfájásra. Vagy inkább a hát fájásra kaptam a tramadolt. Bár inkább a gerinc felől érzem a fájdalmat. A Tramadolról. Nem én kértem a Tramadolt! Hanem maga az orvos adta be magától! Nem kérdezte az orvos hogy milyen fájdalom csillapítót kérek! Csak be adta a tramadol injekciót és kész!
jan. 18. 19:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!