Rossz genetika okozta magas koleszterin mikor jelentkezik?
A csapból is az folyik (külföldi fórumokon is), hogy a koleszterin főként genetika, nem sok mindent lehet tenni ellene, ha magas, különösen akkor, ha az egyén egyébként is egészségesen él.
3 éve voltam vérvételen, amikor tökéletes volt minden értékem, akkor voltam 25 éves. Most, 3 évvel később pocsék értékeim lettek, az ldl koleszterinem a duplája a megengedettnek. Pedig az elmúlt 3 évben el is kezdtem edzeni, főzni stb. Persze sok olyan kaját is ettem, ami ártalmatlannak tűnt, pedig nagyon nem tesz jót a koleszterinnek (péksütik, sajtok pl).
Szóval a kérdésem: kajálással tökre tudom tenni ennyire a koleszterinemet? Ha a rossz genetikám okozta volna, akkor nem lett volna magas már 25 évesen is?
Részben genetika és van olyan formája, ami tényleg genetika, azzal sok mindent nem lehet kezdeni, csak a gyógyszer segít.
De mindenképp foglalkozni kell vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!