Arcon lévő perioralis dermatitisre napfény ellen csak a fényvédő arc krém jó vagy a naptej is működhet?
Ha tényleg ez a diagnózis, oka lehet a fogkrém, ami fluoridot tartalmaz, esetleg emésztési zavar. Pl. helico pozitivitás.
A gyulladt bőrre nem tudom mennyire érdemes fényvédőt használni, hisz az is vegyszer, de inkább a fényvédőt mondanám...
Gyulladás után megmaradhat egy barnább szín, ha nagyon erős volt a gyulladás, s az sokára múlik el.
Sok sikert. Makacs egy betegség, de nem lehetetlen eltüntetni.
Az a diagnózis sajnos orvos állapította meg
Amit irtak krémet nem segitett
A napra sajnos tényleg tud rosszabodni rengeteg oldalon olvastam róla
Márciusba lesz egy éve hogy szenvedek vele
Egyszer más betegség miatt kellett szednem szteroidot akkor elmúlt
De utána visszajött
Elidel krém volt nekem nem használt
Amit szedtem szteroid tablettát nem erre a kiütésre az 1 nap alatt mar szép látványosan csillapitotta majd 3 nap alatt teljesen elmúlt tőle
Sokat bújtam az internetet és találtam egy krémet amit felis irattam a haziorvossal (higitott mert nagyon erős) gyógyszertárba keverték ki
Szerdán lesz egy hete hogy kenem szépen elmúlt tőle
Annyi hogy szteroidos krém
Remelem nem fog vissza jonni a kiutes ha abbahagyom a krémet
Holnap fog érkezni egy krém ami védi a bőrt remelem az majd meggátolja hogy vissza jöjjön ez a csúnyaság mert örökké nem kenhetek a szteroidos krémmel
Merre laksz?
Persze, hogy steroidos, nem kell tőle félni, főleg ha hígítva van. Locoid vagy Elocom krémet pici babáknak is adunk higítva.
Steroidot is 2-3 hétig adunk ( Medrol 4-8 mg naponta).S ha nagyon csúnya, Doxycycclint 3 hétig. Kemény terápia, de legalább elmúlik ( kivéve ha helicobacterium okozza, vagy fogkrém váltás).
Tudod a krém nevét?
Miskolcon lakom
Elocom a neve
Képzeld sajnos vissza jött a kiutes
Nagyon szomorú vagyok
Nem tudom mitévő legyek :(
Úgy tudom nem szabad a szterodios krémet sokat használni :(
Milyen vizsgálatra kene elmenjek? Ez valami belső probléma lesz?:(
Helicobakter.pylori. Van gyors teszt is, de nem tudom mennyire jó. Gasztroenterológián csinálják, nem gyomortükrözés, hanem kapszulás módszer, kilégzési teszt.
Az Elocom nem túl erős steroid, de tényleg nem szabad sokáig használni, de kellene neki úgy 1-2 év, mire tökretenné a bőrödet.
Tudnál képet küldeni az elváltozásról?
Jövőhéten megyek kilegzeses tesztre még tavaly lett kérve időpont 🥺
Az a vizsgálat kimutatja hogy van e fertőzés ?
Mar kitöröltem a képeket de próbálok keresni vagy csinálhatok is bár ma 1x bekentem de este is befogom mert bánt :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!