Rákbetegség esetén ez mennyire jelemző?
Hogy mennyi ideig fog még élni a beteg, azt a kezelőorvosától kellene megkérdezned, mert ő látja a leleteit. Élhet még hónapokat, de lehet hogy jövő héten meghal, ennyiből amit leírtál nem fogjuk tudni megmondani.
Sajnos az erős fájdalom és általános gyengeség elég gyakori áttétes daganatoknál. De persze egyáltalán nem törvényszerű, nekem is volt rokonom aki több áttétes rákban halt meg és neki nem voltak fájdalmai (amennyire én tudom), másik rokonom meg más típusú rákkal nagyon szarul volt. A rák típusától és anatómiai elhelyezkedésétől is függ, hogy mennyire hajlamos fájdalmat okozni.
"Az áttét egy dolog, a szövettan legyen negatív!"
Mégis hogy? A negatív szövettan azt jelenti, nincs daganat. Áttét = van daganat.
De a kérdésből elég egyértelmű, hogy egy haldokló betegről van szó, nem pedig remisszióban lévőről. Kemoterápia mellett ennyire gyenge egyébként, vagy a betegségtől önmagában? Milyen típusú volt az eredeti tumor? Az is elég sokat tudja befolyásolni a kilátásokat. Bár ha már a nem bír felkelni a beteg állapotig jutott a dolog, akkor nagy jelentősége nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!