SOS! Hogyan lehet hatékonyan lázat csillapítani?
Figyelt kérdés
Tegnap már éreztem magamon hogy nem érzem túl jól magam de volt semmi komoly, ma reggelre viszont belázasodtam. Egész nap 37,8-38,4 között mozgott, próbálkoztam Cataflammal ami egy darabig jó is volt. De ma estére felment 39re, egyből vettem be még lázcsillapítót, meg volt a szokásos borogatás, hűtőfürdő stb de egyszerűen nem akar lemenni. Több gyógyszert már nem szívesen vennék be mert ma már meg volt a 3-4db, de elviselhetetlen és már kellemetlen a láz. Valaki tud valami házi praktikát vagy hasonlót?2023. dec. 12. 21:14
2/11 anonim válasza:
Váltott gyógyszer. Ha az egyik hatóanyag nem viszi le, másik hatóanyag.
Egyszer nekem a fagyi vitte le, nem volt semmi étvágyam a láztól, de a fagyi jól esett, jól betakarózva. Megettem vagy fél dobozzal.
3/11 anonim válasza:
Milyen gyógyszert vettél be?
Nekem múltkor az Algoflex forte nem vitte le, csak az Algopyrin igen.
4/11 anonim válasza:
Ha nem viszi le a cataflam akkor a szervezetednek szüksége van a lázra!
Ha hosszú ideig 39 fok jeges fürdő!
5/11 anonim válasza:
Nekem az Algoflex forte vitte le egyedül huzamosabb ideig, pedig fájdalomra sosem használ. A vényköteles Algozone 1 fokot csökkentett csak.
6/11 anonim válasza:
Nekem csak az Algopyrin viszi le vagy bármi, ami azt a hatóanyagot tartalmazza, Flamborin például. Házi praktikaként régen a hidegvizes fürdőt ajánlották, ami úgy néz ki, hogy langyos vízzel kezdesz és fokozatosan teszel hozzá hideget. Vagy vizes lepedőbe csavarták a lázas beteget. De ha bekapsz még egy szem gyógyszert, nem fog megártani, csak nem kell belőle rendszert csinálni.
7/11 anonim válasza:
Nekem csak az ibuprofen hatóanyag a jó.
Egyre hidegebb fürdő, ilyenkor a hajam is bevizezem, hideggel. Jólesik, akkor is ha nagyon fáj a fejem.
8/11 A kérdező kommentje:
A hűtő fürdő meg volt azóta borogatok! Cataflamot ettem egésznap, más nem is nagyon van itthon, és most nem biztos hogy bevállalnék egy kocsikázást az ügyeletes gyógyszertárig.
2023. dec. 12. 21:37
9/11 anonim válasza:
Akkor marad a borogatás. Homlok, csukló, tarkó.
10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2023. dec. 12. 21:44
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!