Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Be van gyulladva a torkom...

Be van gyulladva a torkom hogyan kezeljem ?

Figyelt kérdés
Vettem be strepstils meg tantumverde spre meg advilt is de semmi nem enyhíti

tegnap 20:12
 1/10 A kérdező kommentje:
A Sós vizes torok oblitest is próbáltam
tegnap 20:13
 2/10 anonim válasza:
Minél töményebb alkohollal gargali záj két percet naponta-háromszor
tegnap 20:27
 3/10 anonim ***** válasza:
Orvos megnézi és szükség esetén ír fel antibiotikumot ami pár szem után már hatni fog. Tőle kérhetsz vénykötelés fájdalomcsillapítót is, ami erősebb és segít a fájdalmadban.
tegnap 20:30
 4/10 A kérdező kommentje:
#3 Tenutan antibiotikumot találtam itthon be vettem , az is hatásos lehet ?
tegnap 21:11
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem jó bevenni csak úgy barmilyen antibiotikumot magadtól. Reziztenciát okozhat. Amúgy meg a tenatun az doxiciklin. Az légútra jó elsősorban. Neked azitromicin hatóanyagú kell pl sumamed vagy amoxicillin pl augumentin. Nem véletlenül orvos írja fel. Most bevettél egy antibiotikumot ami hatástalan lesz. Grat.
tegnap 21:19
 6/10 anonim ***** válasza:
Hát én nagyon nehezen viselem a torokfájás, ezért erre taktikam van. Ha picit is fáj, már akkor nyomni szoktam ezeket: rengeteg folyadék, ami meleg tea (napi 2-3 liter citromos, mézes, cukor nélkül). D és C vitamin, Magnézium magas dózisban (3000-4000 NE + 1000 mg, 500 mg), nekem a strepsils már nem válik be, mebucain az, ami hatásos napi 3-4 szem. Emellett fájdalomcsillapító (Rubofent szoktam bevenni). Ez olyan 2 nap alatt elmúlasztja, illetve elviselhetővé szokta tenni. Emellett fekvés, meleg levesek.. antibiotikumot azért nem javaslom, így önálló fejjel, mert ha nem bakteriális nem fog hatni, illetve azt muszáj végig szedni, tehát teljes adag kellene. Azzal vár még az orvost.
tegnap 21:22
 7/10 anonim ***** válasza:
Jah és igen, ahogy az 5 írja, ez a gyógyszer nem jó. Kar volt bevenned..
tegnap 21:24
 8/10 anonim ***** válasza:

Amiket bevettél az fájfalomcsillapító. Neked a gyulladást kell megszüntetni. Napi 3x1 algopyrin vagx ibuprofent.

Szükség esetén antibiotikum amit a ful orr gegesz felir hisz ugye ott mar voltal

tegnap 21:30
 9/10 A kérdező kommentje:
És ha holnaptól már nem veszem be lehet valami bajom ?
tegnap 21:49
 10/10 anonim ***** válasza:
Ne vegyél belőle többet be, mert nincs értelme olyan gyógyszert szedni ami nem arra van. Orvoshoz menj, majd ő felír olyat, ami kell. (Ha egyáltalan kell).
tegnap 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!