Magas a koleszterin szintem. A háziorvos gyógyszeres kezelést javasolt. Szerintetek indokolt a sztatin szedése?
25 évesen kezdtem szedni, több, mint 10 éve szedem. Nem vagyok túlsúlyos, a trigliceridem az alsó határ közelében van.
Semmilyen mellékhatás nem volt nálam, rendszeres labor kontrollt csináltatok, minden értékem tökéletes.
Nekem belgyógyász-endokrinológus írta fel, amikor véletlenül kiderült a baj. Gyógyszer nélkül az összkoleszterinem 10-11 körül van, az LDL 7-8 körül. A legújabb kutatások szerint az LDL-nek 1,8 alatt kell lennie ahhoz, hogy a szív- és érrendszeri betegségek rizikója az egészséges emberek szintjére csökkenjen. Nálam sikerült úgy beállítani a gyógyszert, hogy stabilan jó eredményeim vannak.
Fontos az egészséges táplálkozás és a sport is. Az igaz, hogy ha nem viszel be étellel koleszterint, a máj többet fog termelni, nekem akkor volt a legmagasabb értékem, amikor vega étrenden voltam. De ez nem jelenti azt, hogy bátran szabad zsíros kajákat fogyasztani, a keto diéta pl. tilos, és a mediterrán étrend lenne az ideális. Mindenképp oda kell figyelni a kiegyensúlyozott táplálkozásra és a kalóriabevitelre.
A magas vérnyomás azért is lehet, mert az erek már elmeszesedtek, nem elég rugalmasak. Ha genetika miatt van magas koleszterined, akkor már több évtizede tart, így volt ideje a plakkoknak lerakódni.
Kérj mindenképp beutalót háziorvostól szakrendelésre, vizsgáljanak meg, sok gyógyszerhez adható szakorvosi javaslat, amivel töredék áron tudod kiváltani.
#14 Tehát akkor ha kiegyensúlyozott vagyok mentálisan és sportolok is meg a genetikám is jó akkor nyugodtan zabálhatom.magam degeszre kolbaszból, szalonnából meg pacalból mert nem lesz magas a koleszterinem.
Jajj de jo tudni. Mostmár nem félek. Megmondom az orvosomnak is, hogy hülyeséget mondott mikor azt mondta változtassak az étrendemen mert erősen befolyásolja.
A széktekedés nem típusos mellékhatása a rosuvastatinnak. Ne hagyd abba emiatt, valószínűleg nem is attól van.
Egyél több rostot, igyál és mozogj többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!