Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez mit jelent? Sárgaság benne...

Ez mit jelent? Sárgaság benne marad a nyálkahártyában ?

Figyelt kérdés
Icterus betegsége volt a babámnak születése után, tehát sárgaság ami után volt neki egy antibiotikum kezelése is. Az lenne a kérdésem hogy a DNS-t is befolyásolja ez? Mert hemolízis is zavar valamilyen meghatározást. Mi lehet?
2023. nov. 16. 13:34
 1/7 A kérdező kommentje:
Hyponatraemia mit jelent?
2023. nov. 16. 13:43
 2/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nátrium hiány, vesztés, gyakorlatilag sóhiány. Ezt a hemolízises mondatot nem értem. A DNS-t nem értem miért befolyásolná,nem értem ebben is mire gondolsz. Az a kérdés, hogy az icterust mi okozta. Mivel AB kezelést kapott, valószínűleg valami baktérium fertőzés lehetett, nem tudom.
2023. nov. 16. 14:18
 3/7 Zcom09 ***** válasza:

Nem vagyok orvos! A legjobb az lenne ha a kezelőorvossal vagy gyerekorvossal konzultálnál.

Hemolízis azt takarja amikor a vörösvérsejtek sejthártyája lebomlik, és a tartalmuk a vérplazmába ömlik. Ezt felnőtt korban különböző baktériumok/vírusok által termel mérgek okozzák. Újszülötteknél más oka lehet, mivel az újszülöttek vörösvérsejtjeinek az élettartama kisebb, így azok természetes úton is szétbomolhatnak.

Ez hirtelen túlterhelheti a májat, a sok lebomlott vörösvérsejtből nagy mennyiségű bilirubint állít elő, amit nem képes a fiatal szervezet tárolni/lebontani. A bilirubin felhalmozódása okozza a sárgás színelváltozást a bőrön és a szemen.

A Hyponatraemia pedig köznyelvre lefordítva só hiány, alacsony Na+ szint.

Az DNS károsítós részt nem nagyon értem hogy hogyan kerül ide. De ezek nem károsítják a DNS-t.

2023. nov. 16. 14:21
 4/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ha egyéb ok nincs, akkor csak arról van szó, hogy a vvt lebomlásával a szervezet nem tud lépést tartani, de pár hét alatt rendeződhet. AB-t miért kapta, mit mondtak?
2023. nov. 16. 14:27
 5/7 A kérdező kommentje:
Fertőzés miatt kapta az antibiotikumot.
2023. nov. 16. 14:40
 6/7 anonim ***** válasza:

A DNS-t nem befolyásolja semmi, amivel babád találkozhatott.

A hemolízis, ami zavar egyes laboratóriumi meghatározásokat, a már levett vérben jön létre, és nem a babádban.

Hiponatrémia előfordul kórházban kezelt betegeknél, általában nem súlyos.

A fertőzés remélhetőleg elmúlt, és babád mostanra biztosan egészséges.

2023. nov. 30. 23:26
 7/7 anonim ***** válasza:
Sárgaság nem marad benne a nyálkahártyában.
2023. nov. 30. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!