Vírusos gyomorrontás,hogy kapható el?
Sziasztok!
Osztálytársam behányt a wcben.Majd utána kijött beszélgetni az udvarra. Mondta,hogy hirtelen jött rá előtte nem volt semmi baja. Hirtelen elkezdett szédülni,émelyegni. Én személyesen rettegek ezektől a hányós vírusoktól. Az osztálytárs haza ment az óráról közben.
Szerintetek a fentiek alapján gyomorrontás-e ?ha igen hogy kaphatok el egy ilyen vírust. Ami még plusz infó,hogy az osztálytársamnak voltak már problémái.Volt már olyan neki,hogy hirtelen elkezdett szédülni az osztályba és hazament.
Gyomorrontást általában túlevés vagy romlott étel elfogyasztása okoz bár ha belegondolunk a vírusos megbetegedés is egyfajta gyomorrontás :D
Egyébként elkaphatod simán ha érintkeztetek. Most pont a szezonja van ezeknek. Tavaly én december 8án kaptam el. Egyetemen voltam, akkor még semmit nem éreztem majd este az utolsó órán már éreztem, hogy hányingerem van és hazafelé jövet pont a buszon kezdtem el sugárban hányni. Már nem sok kellett volna, hogy kibírjam pedig. Utána kitakarítottam a buszt, hazamentem és este 8tól egészen reggel 5ig megállás nélkül.
Utána már kutya bajom nem volt.
Átérzem a helyzeted teljesen.
Egyáltalán nem biztos, hogy vírusa volt viszont, lehet elcsapta a hasát, azt meg nem kapod el.
A vírus egyébként sajnos nagyon ragadós, nem levegőben, hanem érintkezéssel, cseppfertőzéssel fertőz, valamint aeroszol formájában, ha pl valaki után bemész a sloziba.
Nekem is tavaly decemberben volt, úgy, hogy előtte valamikor gyerekkoromban volt nekem is, bátyámnak is. De ez átment az egész családon, hiába fertőtlenítettünk, és pont karácsony napján.. :D nyugi valószínű így semmit nem kaptál el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!